Ultima ora
Publicat: vineri, 27 decembrie 2013

Studiu: Oamenii se îngrașă cu aproximativ un kilogram de sărbători

Oamenii se îngrașă cu aproximativ un kilogram în timpul sărbătorilor, fără a reuși ulterior să mai slăbească, arată un studiu efectuat de cercetătorii americani de la Universitatea Tehnică din Texas, conform dailymail.co.uk.

Studiul, efectuat pe 48 de bărbați și 100 de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, a arătat că voluntarii s-au îngrășat cu aproape un kilogram în perioada sărbătorilor de Crăciun, de exemplu. Subiecții nu au reușit să slăbească după aceea, deși jumătate dintre participanții la experiment făceau regulat sport.

De asemenea, voluntarii care erau supraponderali la începutul experimentului au luat cel mai mult în greutate și au înregistrat cea mai mare creștere a procentajului de țesut adipos. Conform rezultatelor studiului, comunicate de agenția Health Day, exercițiile fizice nu au avut niciun impact asupra pierderii în greutate.

Echipa de cercetători consideră totuși că, deși sportul nu împiedică îngrășarea din perioada sărbătorilor, are alte beneficii pentru sănătate.

Probabil că îngrășarea cu un kilogram nu înseamnă foarte mult, dar acest lucru ar putea constitui un factor al obezității dacă oamenii nu reușesc să slăbească după aceea, consideră Jamie Cooper, profesor asistent de științe ale nutriției la Universitatea din Texas.

Astfel, dacă oamenii se îngrașă cu un kilogram în fiecare an, în zece ani vor avea 10 kilograme în plus. Potrivit lui Jamie Cooper, motivul pentru care sportul este ineficient ar putea depinde de faptul că oamenii consumă mai multe calorii decât pot arde prin exerciții fizice.

„Ei bine, o bucată de plăcintă de dovleac are în jur de 300 de calorii. Deci este foarte ușor să aduni aceste calorii, pe care le ardem când facem sport și apoi să pui altele la loc”, a precizat Jamie Cooper pentru Health Day, adăugând că singura metodă de a evita îngrășatul din perioada sărbătorilor este moderația.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>