Ultima ora
Publicat: marți, 04 februarie 2014

Studiu: Suntem programați să ne credem nemuritori

Oamenii din lumea întreagă, indiferent de cultura și religie, cred că sunt nemuritori, în condițiile în care sufletul părăsește corpul în momentul morții și trece într-o altă lume. Oamenii de știință, fascinați de această idee, au realizat un studiu prin care să determine de unde provine acestă trăsătură umană. Concluziile sunt de-a dreptul uimitoare, pentru că s-a ajuns la rezultatul că prin structura noastră umană suntem programați de a crede că trăim veșnic. Studiul a fost efectuat de către o echipă de cercetători de la Universitatea din Boston. S-au luat 283 de copii, cu vârste între 6 și 12 ani, din medii și culturi diferite și li s-a adresat un set de întrebări despre viață și moarte. Unii dintre copii au fost dintr-un sat oarecare din Ecuador, loc în care nu există credința că ar exista viață după moarte, deci nu ar fi avut cum să fie influențați fie de religie sau de mediul de proveniență. Acești copii au răspuns cu convingere că odată ce moartea pune stăpânire pe corp, sufletul își continuă existența într-o lume necunoscută lor. De asemenea, cei mai mulți dintre copii au recunoscut faptul că femeile însărcinate sunt cele care urmează să de viață, dar și faptul că esența, adică sufletul, există cu mult timp înainte de naștere. Aceste răspunsuri pari de-a dreptul șocante și unul dintre cercetători, profesorul Natalie Emmons, crede că oamenii se nasc programați cu anumite informații esențiale despre viață și moarte, dar odată cu trecerea anilor aceste aspecte se uită din motive necunoscute încă. Un alt aspect impresionant este că cei mai mulți dintre copii au susținut că nu au avut ochi pentru a vedea înainte de naștere, dar au fost supărați în clipa în care au fost despărțiți de mama prin naștere. Prin tradiția religioasă sau filosofică, sufletul reprezintă o energie, care în momentul nașterii se prinde de corpul uman, iar în momentul morții îl părăsește pentru a-și continua existența într-un plan imaterial. Numeroși filosofi importanți ai omenirii au încercat să elucideze misterul sufletului, dar nu au reușit, lovindu-se de bariere de care se pare că nimeni nu poate trece.
Sursa : efemeride.ro

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>