Ultima ora
Publicat: miercuri, 04 decembrie 2013

SUA îngheață transporturile de arme din Afganistan

Autoritățile americane au suspendat transporturile de armament și echipament militar din Afganistan prin Pakistan, din cauza protestelor împotriva atacurilor dronelor americane, care reprezintă un risc pentru șoferii camioanelor.

Pentagon a emis o declarație marți, în care se precizează că autoritățile americane au decis să oprească transporturile care tranzitau Pakistanul și care se înscriau în planurile de retragere din Afganistan până la sfârșitul anului 2014.

„Anticipăm că vom putea relua transporturile pe această rută în viitorul apropiat”, a precizat Mark Wright, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Forțele americane au rute alternative prin nord, prin Asia Centrală, dar acele drumuri sunt mai lungi și costă mai mult.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>