Ultima ora
Publicat: marți, 26 februarie 2013

Surse: Pivniceru îl vrea pentru funcția de procuror general pe Florin Magyar

Potrivit informaţiilor venit pe surse, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, îl vrea în funcția de procuror general al României pe Florin Magyar, în prezent procuror general al Parchetului Curții de Apel Cluj.

Magyar a început Facultatea de Drept la fără frecvenţă şi a fost repetent la Drept Penal, la profesorul Matei Basarab, scrie România Liberă.

Potrivit presei, Magyar ar apărea în interceptări telefonice din care ar rezulta că i-ar fi promis protecţie prietenului său, controversatul  Ioan Oţel ( fost comisar , sef serviciu în Poliția Cluj, apoi jurnalist, director de trust de presă ) inculpat în dosarul „Gazeta”. Ioan Oţel ar fi fost obligat să părăsească Poliția după un scandal declanşat în jurul unui dosar sexual, supranumit „Moonlight”.

Aceasta este a doua rundă de alegeri pentru funcţiile de procuror general al României şi de şef DNA. La prima procedură de selecție, Pivniceru i-a propus pe Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general şi pe Ioan Irimie pentru şef DNA, însă aceștia au primit aviz negativ atât din partea CSM, cât și a președintelui Traian Băsescu

Termenul acordat de ministrul Justiției, Mona Pivniceru, șefilor din Ministerul Public, pentru a comunica propunerilor lor pentru funcțiile de conducere de la DNA, DIICOT și PÎCCJ a expirat, luni, la ora 10:00.

În perioada care urmează, ministerul va declanșa o nouă procedură de selecție pentru aceste posturi.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>