Ultima ora
Publicat: joi, 05 septembrie 2013

Tabara de vara antidrog la Busteni

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova organizează două ediţii ale Taberei Naţionale de vară ”Tinerii voluntari în lupta antidrog”, activităţi care au loc la Centrul de Agrement ”Şoimul” din Buşteni, judeţul Prahova.

Tabăra naţională ”Tinerii voluntari în lupta antidrog” se derulează în perioada 27 august – 10 septembrie 2013, la care participă 200 de tineri din întreaga ţară, obiectivul principal fiind crearea şi dezvoltarea unei reţele solide de voluntari care să desfăşoare acţiuni unitare în domeniul prevenirii consumului de droguri la nivelul întregii ţări.

ANA apreciază colaborarea cu Ministerul Tineretului şi Sportului, instituţie împreună cu care şi-a propus consolidarea sistemului naţional integrat de prevenire şi asistenţă, în concordanţă cu evidenţele ştiinţifice, ce cuprinde totalitatea programelor, proiectelor şi intervenţiilor universale, selective şi indicate de prevenire implementate în şcoală, familie şi comunitate, precum serviciile de asistenţă specializată ce au ca finalitate integrarea socială.

Deşi România continuă să se afle sub mediile europene, datele ultimelor studii efectuate de ANA indică o prevalenţă de-a lungul vieţii de 4,3% pentru orice tip de drog în populaţia generală, în timp ce, în rândul populaţiei de elevi de 16 ani, acest tip de prevalenţă se situează la 10%, ceea ce relevă creşteri semnificative ale consumului de droguri, la nivelul întregii populaţii, cu precădere în rândul celei tinere.

De aceea, parteneriatul în vederea implementării unor proiecte comune, desfăşurate la nivel naţional, este o oportunitate de a implica tinerii în activităţi de petrecere a timpului liber, în care aceştia să se dezvolte pe baza unor alegeri informate şi sănătoase, prin orientarea către activităţi cultural-artistice şi sportive, ca alternativă la consumul de droguri.

Şcoala de vară este un model eficient de educatie nonformală, studiile demonstrând că achizitiile de informaţii, abilităţi şi atitudini au efecte consistente de-a lungul timpului, fapt atât de necesar în construirea unei personalităţi puternice, care să facă faţă presinilor grupurilor de egali sau provocărilor mai dure ale vieţii.

În acest context, ANA îşi propune ca temele Şcolii de vară 2013 să contribuie la dezvoltarea unor atitudini şi practici în rândul tinerilor, menite să îi ajute pe aceştia să îşi formeze valori, atitudini şi comportamente favorabile sănătăţii şi să acceseze resursele potrivite dezvoltării lor emoţionale, intelectuale, sociale şi profesionale.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>