Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Tabara de vara antidrog la Busteni

Publicat: joi, 05 septembrie 2013

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova organizează două ediţii ale Taberei Naţionale de vară ”Tinerii voluntari în lupta antidrog”, activităţi care au loc la Centrul de Agrement ”Şoimul” din Buşteni, judeţul Prahova.

Tabăra naţională ”Tinerii voluntari în lupta antidrog” se derulează în perioada 27 august – 10 septembrie 2013, la care participă 200 de tineri din întreaga ţară, obiectivul principal fiind crearea şi dezvoltarea unei reţele solide de voluntari care să desfăşoare acţiuni unitare în domeniul prevenirii consumului de droguri la nivelul întregii ţări.

ANA apreciază colaborarea cu Ministerul Tineretului şi Sportului, instituţie împreună cu care şi-a propus consolidarea sistemului naţional integrat de prevenire şi asistenţă, în concordanţă cu evidenţele ştiinţifice, ce cuprinde totalitatea programelor, proiectelor şi intervenţiilor universale, selective şi indicate de prevenire implementate în şcoală, familie şi comunitate, precum serviciile de asistenţă specializată ce au ca finalitate integrarea socială.

Deşi România continuă să se afle sub mediile europene, datele ultimelor studii efectuate de ANA indică o prevalenţă de-a lungul vieţii de 4,3% pentru orice tip de drog în populaţia generală, în timp ce, în rândul populaţiei de elevi de 16 ani, acest tip de prevalenţă se situează la 10%, ceea ce relevă creşteri semnificative ale consumului de droguri, la nivelul întregii populaţii, cu precădere în rândul celei tinere.

De aceea, parteneriatul în vederea implementării unor proiecte comune, desfăşurate la nivel naţional, este o oportunitate de a implica tinerii în activităţi de petrecere a timpului liber, în care aceştia să se dezvolte pe baza unor alegeri informate şi sănătoase, prin orientarea către activităţi cultural-artistice şi sportive, ca alternativă la consumul de droguri.

Şcoala de vară este un model eficient de educatie nonformală, studiile demonstrând că achizitiile de informaţii, abilităţi şi atitudini au efecte consistente de-a lungul timpului, fapt atât de necesar în construirea unei personalităţi puternice, care să facă faţă presinilor grupurilor de egali sau provocărilor mai dure ale vieţii.

În acest context, ANA îşi propune ca temele Şcolii de vară 2013 să contribuie la dezvoltarea unor atitudini şi practici în rândul tinerilor, menite să îi ajute pe aceştia să îşi formeze valori, atitudini şi comportamente favorabile sănătăţii şi să acceseze resursele potrivite dezvoltării lor emoţionale, intelectuale, sociale şi profesionale.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=13507

Publicat de la data sept. 5 2013. Categorii EVENIMENT.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

19 decembrie 2018, 12:48
 

VSV
Noros
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:48
Apus: 16:38
Prognoza 20 decembrie 2018
Zi
 

SV
Predominant înnourat
-1°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

VSV
Parţial noros
-6°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-12-2018 Ora : 5 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 05:00 si 11:00 In zona : Județul Constanta: zona de litoral;Județul Tulcea: zona de litoral; Se vor semnala : - intensificări ale vântului care vor atinge la rafală viteze de 55 - 60 km/h

Loto

Horoscop

  • 162.006 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team