Ultima ora
Publicat: miercuri, 15 martie 2017

Ţeapa PERFECT TOUR sare de 23 milioane lei

Cine se aseamană se adună” este o vorbă care se potriveşte de minune pentru Maricel PĂCURARU (52 de ani) şi Corina PĂCURARU (50 de ani). Individul este un fel de patron pe la REALITATEA TV şi recent a ajuns în libertate în urma unor decizii dubioase, iar doamna este patroană la PERFECT TOUR – agenţie de turism care a intrat în insolvenţă la finalul anului trecut – şi încă nu a luat locul fostului soţ!

Procedura de insolvenţă împotriva debitoarei PERFECT TOUR SRL Bucureşti  a fost deschisă pe 29 noiembrie 2016, dar prima cerere de aplicare a Legii 85/2014 a fost depusă pe 22 aprilie 2016, la câteva luni după ce DNA a blocat conturile firmei şi a dispus trimiterea agentului economic în judecată, “cu privire la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor”.

Administratorul judiciar provizoriu GEORGESCU, DĂNĂILĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL (Alina GEORGESCU) a solicitat o prelungire a termenelor stabilite iniţial de instanţă şi a publicat tabelul preliminar al creanţelor abia pe 2 martie 2017. Acest document prezintă o masă credală iniţială de 23 milioane lei, dar suma ar putea suferi “îmbunătăţiri” în urma contestaţiilor, totalul creanţelor invocate de cei aproape 180 de creditori fiind mult mai mare, de 31,74 milioane lei. În plus, nici nu e sigur dacă Alina GEORGESCU nu a comis şi alte greşeli la tabel, în afară de ataşarea unei anexe cu creditori salariaţi de la altă insolvenţă (ADRIELS GROUP SRL)!

Mai mult de jumătate din masa credală este deţinută de doi creditori – RAIFFEISEN BANK şi Fiscul -, cu creanţe de 6,3 milioane lei, respectiv 7,1 milioane lei, dar cu menţiunea că doar 96.253 lei din suma invocată de Finanţe este garantată.

Cu o creanţă dubios de mare, de 1,94 milioane lei, apare PERFECT RESOURCING SRL (CUI: 27995837), firmă care a încercat să preia marca PERFECT TOUR şi care, în urmă cu câteva luni, era menţionată drept administrator al agenţiei şi al site-ului perfect-tour.ro

Deşi a expirat şi prelungirea acceptată de instanţă, administratorul judiciar nu a publicat raportul privind cauzele insolvenţei şi nici nu l-a pus în discuţie la Adunarea Creditorilor, întrunită pe 3 martie 2017, la doar două zile după publicarea convocatorului. Nu este exclus ca GEORGESCU, DĂNĂILĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL să nu mai prezinte acest raport, din moment ce nu a fost confirmat ca administrator judiciar, votul decisiv în acest sens venind din partea Fiscului.

La a doua Adunare a Creditorilor, din 10 martie 2017, s-a ales Comitetul Creditorilor… din care face parte şi dubioasa PERFECT RESOURCING SRL! Ceilalţi doi membri sunt Fiscul (preşedinte) şi RAIFFEISEN BANK.

Afacerea a fost mutată pe PERFECT RESOURCING, iar apoi pe PERFECT JOURNEY

Pe 22 decembrie 2016, când am anunţat insolvenţa PERFECT TOUR, site-ul perfect-tour.ro era funcţional şi figura ca fiind administrat de PERFECT RESOURCING SRL – “o franciză Perfect Tour”, poliţa de asigurare era încheiată la GENERALI şi expira pe 10 februarie 2017, iar brevetul de turism invocat era cel al Corinei PĂCURARU.

Acum, după mai puţin de 3 luni, activitatea a fost pasată pe o altă firmă, PERFECT JOURNEY SRL … şi asta “o franciză Perfect Tour”. Poliţa de asigurare este încheiată în noiembrie 2016, iar brevetul de turism ar aparţine (nu este ataşat) unei anume Cristina Andreea LECHINŢAN şi a fost emis pe 6 octombrie 2016.

Integral pe supervizor.ro

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>