Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Teatru documentar și o demonstrație de lucru în cadrul Festivalului Eurothalia

Imagine din „Oraș curat”, o producție Onassis Cultural Center

În cadrul Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), vor fi prezentate demonstrația de lucru „Urme în zăpadă”, o producție a companiei Odin Teatret (Danemarca), marți, 10 octombrie 2017, la ora 18 în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara și spectacolul de teatru „Oraș curat”, o coproducție a Centrului Cultural Onasis Atena (Grecia) și a Institutului Goethe, marți, 10 octombrie 2017, la ora 20 în sala Teatrului German.

În „Urme în zăpadă”, tehnica actorului devine protagonistul. Actrița Roberta Carreri dialoghează cu secretele care preced și urmează construcția unui personaj și procesul de creare a unui spectacol, expunând aceste secrete. Tensiunea care caracterizează teatrul este prezentă și în această demonstrație de lucru, datorită confruntării dintre cele două forme de comportament ale actriței: cel cotidian și cel scenic.

„Oraș curat” este un spectacol de teatru care documentează viața de zi cu zi a imigranților care lucrează în industria curățeniei în Grecia. Regizorii Anestis Azas și Prodromos Tsinikoris explorează prin acest spectacol rasismul „curățeniei” și al „purității”, pericolele fascismului, imigrația feminină din Grecia și identitatea „femeii de serviciu”. În calitate de teatru al realului, „Oraș curat” trasează și redefinește stereotipurile din perspectiva și pe baza experiențelor personale ale unor adevărate experte în materie de curățenie: femeile de serviciu imigrante din Atena. În același timp, spectacolul explorează nuanțele istorice, politice și filozofice ale „curățeniei” ca și concept normativ care a fost adoptat de către nazism și care a devenit punctul central al ideologiei rasiste, bazată pe exterminarea „celuilalt” pentru a crea o „rasă pură”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=86367

Publicat de la data Oct 10 2017. Categorii Cultură, CULTURA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

28 mai 2018, 10:43
 

ENE
Soare
20°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 25°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 52%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 7
Răsarit: 5:37
Apus: 20:50
Prognoza 29 mai 2018
Zi
 

ENE
Înnourat
28°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
14°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 99.721 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team