Ultima ora
Publicat: miercuri, 24 mai 2017

Tehnologia robotizată avansează pe zi ce trece. În curând, roboții umani ar putea să facă parte din viața noastră cotidiană!

Un expert neo-zeenlandez susține că, în aproximativ 10 ani, roboții care gândesc și simt la fel ca oamenii ar putea să ”trăiască” printre noi. Dr. Mark Sagar, directorul ”Soul Machines”, o companie specializată în crearea avatarelor hyper – realistice 3 D, a folosit grafica computerizată pentru a reproduce în detaliu oameni virtuali, care pot zâmbi sau clipi exact ca cei umani. De asemenea, acesta a dezvoltat și un sistem nervos virtual ce poate fi aplicat oamenilor virtuali, cu ajutorul căruia aceștia pot învăța să imite emoțiile umane. Dr. Mark Sagar crede că este doar o ”chestiune de timp” până când programul în cauză va putea fi pus în aplicare, astfel încât un robot obișnuit să devină o persoană, atât în ceea ce privește aspectul fizic, cât și la nivel celebral. ”Am lucrat până la cel mai mic detaliu pe care ni l-a permis tehnologia, însă este necesar ca materialele robotice să ajungă la nivelul la care să se poată crea imitări umane reale”, a mai declarat expertul în robotică. Acesta a adăugat că valoarea costurilor pentru ca un robot să arate ca un om și să transmită sentimente umane este una foarte ridicată, însă nu a precizat, concret, despre ce sumă ar fi vorba.

Teodora NICOLAU

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>