Ultima ora
Publicat: joi, 12 decembrie 2013

Time: Papa Francisc, Personalitatea anului 2013

Publicaţia Time l-a desemnat pe Papa Francisc „Personalitatea anului 2013”. Time a publicat, miercuri, un portet al Papei, pe care l-a numit „Suveranul Pontif al oamenilor”.

„Ceea ce îl face pe Papă atât de important este ritmul cu care a reușit să capteze imaginația a milioane de oameni, care renunțaseră la speranțe în ceea ce privește Biserica”, subliniază Time.

Jorge Bergoglio din Argentina este considerat o persoană care pledează pentru smerenie și modestie, un administrator capabil și un om de mare credință. De asemenea, este omul premierelor: primul Papă din afara Europei în perioada modernă, primul Pontif din America de Sud, primul iezuit ales Papă.

Ca prim act al pontificatului, el a renunțat la tradiție și le-a cerut celor 150.000 de persoane strânse în Piața Sfântul Petru să se roage pentru el. Gestul obișnuit era să binecuvânteze mulțimea.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>