Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Toţi cei 690 de câinii din adăposturile sectorului 2 au fost adoptaţi la distanţă

Publicat: marți, 11 februarie 2014

Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2 a dat deja spre adopţie la distanţă, iubitorilor de animale, toţi cei 690 de câini pe care îi are în adăposturile proprii şi care au fost preluaţi de-a lungul timpului din curţile spitalelor, grădiniţelor, şcolilor sau la solicitarea unor persoane care nu mai puteau să-i îngrijească din diverse motive şi urmau să-i arunce în stradă.

De asemenea, unii dintre aceşti câinii provin de la rudele locuitorilor sectorului 2 care au decedat, iar urmaşii acestora nu doreau sau nu puteau să continue întreţinerea animalelor care ar fi ajuns tot în stradă, unde s-ar fi înmulţit şi ar fi crescut numărul animalelor fără stăpân.

Cei care au adoptat deja un câine şi-au luat angajamentul de-a achita lunar suma de 77 de lei pentru fiecare exemplar în parte, sumă din care se asigură cazarea, întreţinerea şi asistenţa sanitar – veterinară de specialitate.

Pe primul loc al numărului de câini adoptaţi la distanţă sunt cetăţeni din Franţa, urmaţi de cei din Anglia, Germania şi SUA care au sărit în ajutorul animalelor şi le-au salvat de la moarte, asigurându-le o viaţă liniştită.

De asemenea, foarte mulţi câini au fost adoptaţi la distanţă şi de cetăţeni din: Canada, Danemarca, Elveţia, Italia şi Luxemburg care nu au rămas indiferenţi la soarta câinilor din România şi au decis să se implice prin achitarea costurilor necesare îngrijirii lor în continuare.

La rândul lor şi românii au fost interesaţi de adopţia la distanţă a unui câine din sectorul 2, fiind preluaţi de iubitori de animale din: Bucureşti, Arad, Braşov, Oradea, Craiova, Constanţa, Sibiu etc.

Condiţiile de adopţie la distanţă a câinilor au fost următoarele:

· persoana care adoptă la distanţă un câine trebuie să plătească regulat suma de 77 de lei ce reprezintă contravaloarea întreţinerii lui,

· adoptatorul a încheiat un contract angajament cu Centru Teritorial Veterinar Sector 2 prin care asigură cheltuielile aferente întreţinerii câinelui pe care l-a ales şi trebuie să anunţe centrul cu cel puţin 30 de zile înainte despre intenţia de reziliere a documentului.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23536

Publicat de la data feb. 11 2014. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2018, 14:50
 

ENE
Soare
22°C
18 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 24%
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2018
Zi
 

NE
Soare
22°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NNE
Senin
10°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-10-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 03:25 si 09:00 In zona : Județul Sibiu: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Sibiu: Tălmaciu, Turnu Roșu, Boița; Se vor semnala : Intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-65 km/h.
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-10-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 03:10 si 09:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici; […]

Loto

Horoscop

  • 138.573 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team