Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Traficul de artă furată, în prim-planul agendei summitului G7 cultural de la Florența

Lupta împotriva traficului de artă furată este pe primul loc în agenda primei întâlniri a miniștrilor culturii din statele G7 al celor mai puternic industrializate țări care se va desfășura pe 30-31 martie la Florența, a declarat marți ministrul italian al culturii, relatează DPA.

Traficul de artă furată a devenit una dintre cele mai importante surse de finanțare pentru organizațiile teroriste, a spus Dario Franceschini.

„Este una dintre activitățile de terorism. Filmez distrugerea, apoi închid camerele și încerc să vând ce am furat pe piața neagră, pentru a finanța terorismul”, a explicat Franceschini.

Potrivit Huffington Post, gruparea militantă Statul Islamic a „câștigat milioane trecând ilegal peste granițe și vânzând vestigii furate”.

Publicația a dat exemplul unui raid american din 2015 al armatei SUA care a vizat un lider al Statului Islamic în Siria în urma căruia au fost descoperite „chitanțe pentru tranzacții cu antichități în valoare de 1,3 milioane de dolari”.

Marți, la Roma, Franceschini a spus că forțele de poliție trebuie să facă schimb de informații, iar comunitatea internațională trebuie să realizeze o bază de date comună cu bunuri furate și traficate, fiecare obiect cuprins având o carte de identitate internațională.

„Este important să avem o fotografie și o mențiune a caracteristicilor fiecărui bun cultural din lume”, a spus el.

La summitul G7 cultural va fi prezent generalul de brigadă Fabrizio Parrulli, comandant al departamentului carabinierilor pentru protecția moștenirii culturale.

El s-a adresat la Consiliul de Securitate al ONU la 24 martie, când a fost aprobată în unanimitate o rezoluție de condamnare a distrugerii culturale ca instrument de finanțare a terorismului.

„Singura cale de a proteja moștenirea culturală este prin intermediul cooperării strânse interagenții transfrontaliere”, a mai spus Parrulli.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=77595

Publicat de la data Mar 29 2017. Categorii Cultură, CULTURA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 13 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZARE MESAJ 1: INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 martie, ora 13.30 – 20 martie, ora 20Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

20 martie 2018, 15:51
 

V
Noros
0°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -5°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 22 km/h V
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:19
Apus: 18:27
Prognoza 21 martie 2018
Zi
 

NE
Rafale
0°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.359 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team