Ultima ora
Publicat: miercuri, 14 iunie 2017

Treabă de ”meseriași”: Peste 160 de platani puşi pe malul Dâmboviţei s-au uscat

Anul trecut, pe malul stâng al Dâmboviţei, în Sectorul 3, au fost plantaţi sute de platani. În prezent, aproximativ 160 dintre ei s-au uscat deja, iar mulţi dau semne de îmbolnăvire. Şi asta pentru că, potrivit specialiştilor, arborii au fost plantaţi în  beton.

Paguba e acum de ordinul zecilor de mii de euro, pentru că un platan cumpărat de Primărie e mult mai scump.

“Din ce ştim şi noi, din sursele proprii, ar costa undeva la 300 de euro dar, din păcate, Primăria refuză să ne pună la dispoziţie aceste informaţii în mod oficial”, a precizat Liviu Mălureanu, consilier la Primăria Sectorului 3.

De acelaşi zid ne-am lovit şi noi. Reprezentanţii primăriei de sector s-au limitat în a ne transmite că arborii care s-au uscat au fost puşi de către Primăria Generală, care, la rândul ei, a refuzat să ne spună cât a costat un platan. Ne-au transmis doar că arborii uscaţi sunt în garanţie şi vor fi înlocuiţi de către firma care i-a plantat.

Chiar şi aşa, problema de fond rămâne, iar cazul celor 160 de copaci uscaţi nu este singular. Pentru că au fost sădiţi în bătaie de joc, specialiştii se aşteaptă ca odată ieşiţi din garanţie, arborii se vor usca.

Numai anul trecut, sute de milioane de lei au fost cheltuite în Capitală pentru îngrijirea spaţiilor verzi.  Fruntaşă la acest capitol este Primăria Sectorului 3, cu un buget pentru astfel de lucrări de 150 de milioane de lei.  De aproape trei ori mai mult decât investiţiile în învăţământ.

Sursa: Știrile TVR

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>