Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

TRIST: doar 3 țări din UE promovează politici care să respecte Acordul de la Paris

Publicat: duminică, 16 aprilie 2017

Doar trei țări din UE pun în aplicare politici prin care să respecte promisiunile făcute în cadrul Acordului de la Paris, intrat în vigoare în 4 noiembrie 2016, potrivit unul clasament realizat de Transport & Environment (T&E) și ong-ul Carbon Market Watch. În acest top, România se află pe penultimul loc.

Acordul de la Paris a fost semnat în decembrie 2015 și a fost ratificat de 72 de țări printre care și România. Statul român și-a asumat până în 2030 reducerea cu 43% a gazelor cu efect de seră, față de nivelul din 2005, în sectoare precum transportul, agricultura, construcțiile și gestiunea emisiilor din deșeuri.

Potrivit unui clasament realizat de Transport&Environment (T&E) și ong-ul Carbon Market Watch, Suedia, Germania și Franța sunt primele trei țări din UE care fac cele mai mari progrese pentru a combate schimbările climatice.

Celelalte 24 de țări nu se încadrează în condițiile necesare pentru a evita o creștere cu 1,5 -2°C a temperaturii medii globale față de perioada pre-industrială. Potrivit clasamentului, Lituania, România și Polonia sunt țările ultimele trei clasate.

Carlos Calvo Ambel, expert în cadrul T&E, a declarat că:

„Marea majoritate a țărilor vor să evite ceea ce și-au asumat prin legi cu lacune, astfel încât să-și continue afacerile ca până acum. Fie Europa urmează exemplul Suediei, Germaniei și Franței, care merg în direcția cea bună, deși nu au ajuns destul de departe, fie ar trebui să uităm de leadership-ul climatic”

Clasamentul a fost întocmit pe baza rapoartelor guvernamentale și a documentelor oficiale trimise Comisiei Europene și în funcție de direcția statelor membre exprimată la negocierile pentru Effort Sharing Regulation 2021-2030. Prin Effort Sharing Regulation (ESR), statele membre își asumă ținte anuale pentru scăderea nivelului de emsii de gaze cu efect de seră. ESR este un proiect de lege propus de Comisia Europeană.

Odată ce statele membre UE vor conveni asupra unei poziții comune asupra ESR, vor începe discuțiile cu Parlamentul European. Legea finală ar trebui să fie adoptată până la sfârșitul anului 2017.

Clasamentul poate fi consultat aici.

Sursa: Green Report

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78972

Publicat de la data apr. 16 2017. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

7 iunie 2020, 12:46
 

N
Noros
22°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 24°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 60%
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 5:31
Apus: 20:58
Prognoza 8 iunie 2020
Zi
 

VNV
Predominant înnourat
28°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

V
Parţial noros
18°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 07-06-2020 Ora : 5 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 05:00 si 08:00 In zona : Județul Constanta; Se vor semnala : - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Loto

Horoscop

  • 301.473 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team