Ultima ora
Publicat: joi, 28 februarie 2013

Tudor Chiuariu: Protestele unor instanţe, o reacţie normală

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a declarat pentru RFI că „protestele (unor instanţe n.r.) sunt o reacţie normală la ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, şi anume că activitatea Consiliului Superior al Magistraturii a fost dominată de influenţe politice şi poate chiar de un model politic”.

„Adică vedem că se repetă la Consiliul Superior al Magistraturii modelul politic Băsescu, care se ţine de scaun împotriva voinţei celor care au votat pentru demiterea sa. (…) implicarea în politică a unora dintre membrii Consiliului a fost considerată inacceptabilă de către judecători şi a existat o reacţie normală de revocare a acestora. (…) foarte periculos ce se încearcă, şi anume chiar afectarea independenţei judecătorilor prin numirea unui procuror în fruntea CSM, iar episodul acesta cu refuzul revocării tinde la acelaşi lucru, la menţinerea acestei situaţii de fapt împotriva voinţei corpului judecătorilor şi cu intenţia destul de transparentă de a afecta independenţa acestora”, a declarat Tudor Chiuariu.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>