Ultima ora
Publicat: miercuri, 30 august 2017

Tudorel Toader: Am trimis proiectul de modificare a legilor justitiei la CSM

Ministrul Tudorel Toader a anuntat miercuri dimineata, intr-o conferinta de presa, ca a trimis pachetul legislativ privind modificare legilor justitiei la Consiliul Superior al Magistraturii pentru avizare, nu si la Parchetul General pentru ca „procurorii nu fac legi”.

„Trimit proiectul de lege la CSM, astept sa-l primim inapoi, il trimit la Guvern si de acolo incepe procedura decizionala”, a spus Toader.In procedura de adoptare a unei legi fiecare are rolul lui constitutional – Ministerul Justitiei este initiator, Guvernul il adopta sau nu, dupa care se duce in parlament, a afirmat ministrul justitiei.

„In acest parcurs, fiecare participant la elabiorarea unei legi trebuie sa isi respecte limitele de competenta constitutionala. Procurorii nu fac legi, nu am stiut ca avem un parlament tricameral, am fost procuror si stiu ca procurorii aplica si interpreteaza legea”, a afirmat acesta.

Pe de alta parte, intrebat despre criticile la adresa acestui pachet, Toader a spus ca „discursul s-a schimbat, pana acum se vorbea de lipsa de transparenta, de consultare”, adaugand ca pachetul pleaca a treia oara la CSM si a fost si aceasta perioada de 5-6 zile de dezbatere publica privind modificarea legilor justitiei care pana acum nu a existat.

„In 2005, aceleasi legi ale justitiei despre care vorbim astazi au fost modificate prin procedura angajarii raspunderii guvenului, adica nicio dezbatere”, a declarat Toader, spunand ca atunci ministru al justitiei era Monica Macovei si ca era evident ca pachetul o sa treaca pentru ca niciun guvern nu se duce cu angajarea raspunderii ca sa testeze parlamentul.

CITEȘTE SI:

Prima sedinta CSM dupa vacanta: Zeci de pensionari, contestatii si reincadrari pe functii pentru venituri suplimentare

Sursa: HOTNEWS

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>