Ultima ora
Publicat: joi, 09 martie 2017

Tunelul celui mai lung pod maritim din lume se apropie de finalizare

Cu ultima conductă montată marți, se apropie de finalizare lucrările de construcție la tunelul de sub apă al celui mai lung pod maritim din lume care leagă Zhuihai din Provincia Guandong cu Hong Kong și Macao.

Tunelul de 5.664 de metri, considerat cel mai lung tunel-țeavă scufundat din lume, cuprinde 33 de secțiuni, iar acum se află la 12 metri de finalizare. Construirea podului a început în decembrie 2009 în Zhuhai.

Sistemul de poduri și tuneluri care se întinde în estuarul fluviului Perla este un reper al integrării între Hong Kong, Macao și Guandong. Podul în formă de Y pornește de pe insula Lantau din Hong Kong cu ramuri către Zhuhai și Macao.

Lucrările majore de construcție a podului de 55 de km au fost finalizate în septembrie anul trecut. Este de așteptat ca noul pod să fie deschis traficului până la sfârșitul acestui an.

Odată pus în funcțiune podul, actuala călătorie de 4 ore cu mașina de la Hong Kong la Zhuhai va fi scurtată la mai puțin de o oră, iar toate orașele din Delta fluviului Perla vor fi atunci într-o rază de navetă rezonabilă cu Hong Kong.

Sursa:  China Xinhua News

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>