Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Ucraina laudă acordul "istoric" încheiat cu Rusia

Mykola Azarov, premierul Ucrainei, a calificat drept „istoric” acordul economic încheiat de țara sa cu Rusia și a declarat că autoritățile de la Kiev au evitat „intrarea în faliment și colapsul social” grație acestui tratat.

Azarov a definit acordul, prin care se prevede cumpărarea de către Rusia de titluri de stat emise de Ucraina în valoare de 15 miliarde de dolari și o reducere cu aproximativ 33 la sută a prețului gazelor livrate Kievului, drept unica opțiune a țării sale în vremuri de criză economică.

Înțelegerea, încheiată marți, cu ocazia discuțiilor dintre președintele Rusiei și cel al Ucrainei, a fost stabilită pe fondul protestelor antiguvernamentale care se desfășoară de peste trei săptămâni la Kiev, ca reacție la decizia autorităților din Ucraina de a renunța la un acord cu Uniunea Europeană.

„Care ar fi fost soarta Ucrainei în cazul neîncheierii acestui acord? Răspunsul este simplu – falimentul și colapsul social”, a declarat Azarov membrilor parlamentului. „Acesta ar fi fost cadoul de Anul Nou pentru poporul Ucrainei”, a adăugat Azarov ironic.

Azarov a mai precizat că Ucraina nu ar fi semnat, în niciun caz, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, deoarece Kievul ar fi trebuit să accepte condițiile dure privind reformele economice impuse de FMI.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Occidentul continuă să exercite presiuni asupra Ucrainei pentru a convinge acest stat să aleagă legături mai apropiate cu UE, deși Kievul a acceptat oferta de asistență financiară din partea Moscovei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=20246

Publicat de la data Dec 18 2013. Categorii MAPAMOND.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 19:20 si 21:00 In zona : Județul Constanta: Siliștea, Ghindărești, Nicolae Bălcescu, Grădina, Hârșova, Gârliciu, Mihail Kogălniceanu, Seimeni, Murfatlar, Medgidia, Castelu, Tortoman, Târgușor, Cobadin, Vulturu, Saligny, Ciocârlia, Cernavodă, Cuza Voda, Bărăganu, Cogealac, Crucea, Fântânele, Mircea Vodă, Ciobanu, Topalu, Pantelimon, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 19:10 si 21:00 In zona : Județul Ialomiţa;Județul Călăraşi: Borcea, Dragalina, Dor Mărunt, Fundulea, Lehliu Gară, Perișoru, Ileana, Lupșanu, Sărulești, Ștefan cel Mare, Dragoș Vodă, Lehliu, Tămădău Mare, Belciugatele, Vâlcelele, Nicolae Bălcescu; Se vor semnala : local depuneri de […]
 • Avertizare meteorologica
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1   ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15 Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, […]

21 martie 2018, 20:44
 

ENE
Grindine
-2°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:17
Apus: 18:29
Prognoza 22 martie 2018
Zi
 

ENE
Zăpadă
-1°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Zăpadă
-3°C
Vânt: 18 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

 • 80.110 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team