Ultima ora
Publicat: joi, 20 februarie 2014

UDMR și ocaua mică: NU AR SPUNE NU unei intrări la guvernare

USD, noua alianță guvernamentală fără liberali e pe cale de a-și consolida o majoritate confortabilă, cooptând deocamdată ca susținători din umbră, apoi prin alăturare la guvernare, UDMR. Știrea a fost dată întâi, pe surse, de DCNews și întregită de alte site-uri. E știut că Victor Ponta a încercat, inexplicabil, în condițiile în care avrea trei sferturi din Parlament, să-i aducă pe maghiari la guvernare, dar a renunțat în urma unui scandal care lua amploare. Azi se împlinește dorința premierului, odată cu alungarea sau plecarea de la guvernare, lucru aproape cert, a PNL. PSD, ascuns în spatele proaspătului USD, a mai guvernat împreună cu UDMR.

Anterior, vicepreședintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, că nu crede că problemele din USL se mai pot rezolva şi că UDMR nu este interesată de intrarea la guvernare.

“Sunt pesimist, sincer. Nu văd cum s-ar împăca după aceste certuri. Chiar dacă, paradoxal, s-ar împăca, ar exista în continuare aceste probleme care țin de o funcționare defectuoasă a coaliției. (…) Eu sunt sceptic. Nu cred că se vor rezolva aceste probleme, se vor acutiza cum ne apropiem de alegerile europarlamentare, nemaivorbind de prezidențiale, care deocamdată sunt în ceață, cine vor fi candidații. Cred că suntem singura țară din Uniunea Europeană, sigur, care în momentul de față, din câte văd eu, nu are nici un candidat la Președinție desemnat. (…) Cred că acum interesul național ar fi să nu se rupă (USL—n.r.), după părerea mea sau eventual, dacă se rupe, să se clarifice cât mai repede cam cum mergem mai departe (…). Dacă vorbim de UDMR, noi nu suntem preocupați acum de guvernare, suntem preocupați de stabilitate politică, ne pregătim de alegeri. Vom vedea ce se va întâmpla, dar nu intru în speculații”, a declarat Borbely, marți, la RFI.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>