Ultima ora
Publicat: marți, 18 februarie 2014

UE şi consolidarea dimensiunii urbane a politicii regionale

Peste două treimi dintre europeni trăiesc în orașe, dând tonul tendinței la nivel mondial și subliniind necesitatea de a plasa dezvoltarea urbană în centrul dezbaterilor politice europene. Dimensiunea urbană reprezintă, la ora actuală, un element esențial al politicii de coeziune reformate a UE și se preconizează că 50% din investițiile din cadrul Fondului european de dezvoltare regională pentru perioada 2014-2020 vor fi făcute în orașe și în zonele urbane.
În zilele de 17 și 18 februarie, comisarul european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn, va reuni actorii-cheie implicați în elaborarea politicilor menite să facă orașele europene „mai inteligente”, „mai verzi” și „mai favorabile incluziunii”. Forumul „Orașele de mâine: investind în Europa” are ca scop încurajarea unei dezbateri la nivel european privind modalitatea de a consolida dimensiunea urbană a procesului de elaborare a politicilor UE și de a spori recunoașterea importanței rolului jucat de orașe în implementarea politicilor stabilite la toate nivelurile de guvernanță.

Se preconizează că primarii unui număr de 16 capitale* din statele membre se vor alătura apelurilor lansate
pentru a găsi soluții mai eficiente la provocările urbane incluse într-o agendă urbană a UE. Programul ONU pentru Așezări Umane (UN-Habitat) va fi un jucător important din perspectiva acestei agende deoarece exportul unui model urban al UE este considerat a fi o modalitate eficientă de a aborda provocările la nivel mondial.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>