Ultima ora
Publicat: vineri, 22 februarie 2013

Un brand mureșean

    Între neologismele pe care le-am adoptat în ultima vreme este și acela de ”brand”, pentru ”marcă înregistrată”, dar în cazul de față chiar avem de-a face cu așa ceva. Deși este vorba de județul meu natal, nu sînt deloc subiectiv, fiind vorba de o manifestare unică în România, la care locurile se rezervă cu multe luni înainte! Nu întîmplător pe afiș, alături de alți parteneri media, figurează ”Actualitatea muzicală” și ”Ultima oră”. Familia deputatului Gliga Vasile Ghiorghe a înscris ”Balul însuraților” la OSIM, consfințind paternitatea acestei tradiții mureșene, care în comuna copilăriei mele, Chiher, are loc de pildă de Bobotează. Inițial, festivitatea de la Reghin avea loc doar sîmbăta, dar cum solicitările sînt foarte mari, s-a ocupat și duminica, în total fiind 1200 de participanți, unii veniți chiar din Franța, care dansează cu foc pe muzică ușoară și populară, ca la un Revelion! Dacă Lucian Blaga credea că ”Veșnicia s-a născut la sat”, la ediția a VI-a a manifestării participanții au ținut să confirme această aserțiune, cu minunate costume vechi, autentice și prin dansurile și cîntecele din localitățile respective. Dar balul a însemnat mult mai mult de atît: expoziții, fotografii, colecții, lansări de carte, amintiri, carte de onoare. Au fost mulți soliști de talent, acompaniați de orchestra dirijată de prof. Ioan Conțiu: Georgiana Pușcaș, Ana Nicoară, Violeta Elena Man, Natalia Gliga, ansamblul ”Hodăceana”, Daniela și Delia Chirteș, Dan Aurelian Ștefan, Anca Făgăraș, Radu Felix Bîndilă, ”Graiul neamului”, Laura Oltean, Alin Bocșa, ”Ecoul Călimanilor”, Ana Crișan, Laura Uilăcan, Doru Pop, Corina Florea Covaciu. Se înțelege, publicul a așteptat cu nerăbdare, obișnuit din anii trecuți, vedetele invitate, care au evoluat cu uimire într-o asemenea ambianță nemaivăzută. De această dată, Dumitrița Gliga, scenarist și regizor, s-a oprit la Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Veta Biriș și Marius Ciprian Pop, acesta din urmă fiind și un inspirat prezentator.

Octavian URSULESCU

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>