Ultima ora
Publicat: duminică, 19 martie 2017

Un britanic a fost declarat vinovat pentru uciderea a doi fluturi dintr-o specie rară

Un colecționar britanic a fost condamnat de un tribunal din Bristol pentru că a ucis două exemplare de Marele Albastru (Phengaris arion, clasa Maculinea), cea mai rară specie de fluturi din Marea Britanie, protejată și foarte populară în epoca Victoriană, informează vineri France Presse.

Philip Cullen, de 57 de ani, a fost declarat vinovat de judecători pentru a fi ”ucis, capturat și posedat fluturi din specia Marele Albastru”. „Acesta este un caz unic, nu a existat niciodată o urmărire penală pentru capturare și ucidere (de fluturi) în trecut”, a remarcat procurorul Kevin Withey. Infractorul riscă o pedeapsă cu închisoarea. Verdictul va fi anunțat la 7 aprilie.

Cullen a fost văzut când încerca să prindă Maculinea arion în două situri protejate din Gloucestershire, apoi în Somerset (sud-vest) ziua următoare. Poliția i-a percheziționat domiciliul din Bristol în februarie 2016 și a găsit o mulțime de fluturi morți, inclusiv două exemplare de Marele Albastru.

Anchetatorii au dat de urma colecționarului pe e-Bay, unde negocia fluturii. El a pretins că i-a cumpărat de la ferme din Europa.

Recenzați din 1795, fluturii din specia Marele Albastru au dispărut din Marea Britanie în 1979, apoi au fost reintroduși din Suedia în 1983 în aproximativ zece situri protejate. Conform ONG-ului Butterfly Conservation, există o piață neagră pentru această specie de fluturi, care sunt comercializați cu 200 — 300 de lire sterline (230 până la 350 de euro) bucata.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>