Ultima ora
Publicat: marți, 10 octombrie 2017

Un nou album de benzi desenate cu Asterix, lansat pe 19 octombrie

Un nou album de benzi desenate dedicat personajului Asterix, intitulat „Asterix et la Transitalique”, va fi lansat în premieră mondială pe 19 octombrie, informează AFP.

Cel de-al 37-lea album din această serie celebră, creată în urmă cu 58 de ani de Rene Goscinny și Albert Uderzo, al treilea realizat de tandemul Jean-Yves Ferri (scenariu) și Didier Conrad (desenator), va fi însă primul a cărui acțiune se va derula integral în Italia.

Asterix și Obelix ajung să participe la o cursă de care romane pe străzile din fostul imperiu, au dezvăluit, luni, Ferri și Conrad, într-o conferință de presă organizată la Automobile Club de France.

Absent de la conferința de presă din motive de sănătate — „Am avut câteva mici probleme”, a spus cu o voce obosită Albert Uderzo, în vârstă de 90 de ani, într-un mesaj înregistrat — creatorul al celui mai emblematic erou al benzilor desenate franceze a salutat munca depusă de succesorii lui.

„Munca lor este formidabilă, extraordinară. Povestea mă emoționează mult, deoarece în afară de benzile desenate am avut și o altă mare pasiune — automobilul”, a mai spus Albert Uderzo.

Acea cursă de care romane, organizată sub egida lui Iulis Caesar, îi reunește pe toți reprezentanții Imperiului Roman (gali, breton, goți, picți, fenicieni etc.) și populații care alcătuiau Italia antică, o bună ocazie pentru Ferri și Conrad să ironizeze cu blândețe „stereotipurile unora și altora”, inclusiv „evident”, cele despre gali. A fost o bună ocazie, spune Ferri, de a face aluzie și la Europa actuală.

Cititorii vor descoperi un nou personaj negativ cu un nume terifiant, „Coronavirus”, un roman misterios cu chipul acoperit de o mască și dispus la absolut orice pentru a câștiga. „Poate că în interior nu este chiar atât de rău”, a subliniat însă Jean-Yves Ferri, reamintind că în seria de desene cu Asterix personajele negative sunt în general „mai degrabă proaste decât rele”.

Indiferent de aceste detalii, traducătorii germani ai noului volum cu Asterix au considerat că numele noului personaj negativ este atât de înfiorător, încât au preferat să îl numească „Caligarius”.

Lansarea unui nou număr din seria dedicată personajului Asterix reprezintă întotdeauna un fenomen în universul editorial. Editorul francez, Albert-Rene, o filială a grupului Hachette, a programat această lansare pe 19 octombrie. Albumul, tradus în 16 limbi, va beneficia de un tiraj total de 5 milioane de exemplare, dintre care 2 milioane în franceză și 1,7 milioane în germană.

De la înființarea seriei, în 1959, peste 370 de milioane de albume din seria „Asterix” au fost vândute pe plan mondial.

Sursa: AGERPRES

Foto: Amazon.ca

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>