Ultima ora
Publicat: vineri, 22 martie 2013

Ungaria va rambursa preţul vinietelor pentru perioada în care autostrăzile au fost blocate

Compania de stat pentru administrarea autostrăzilor din Ungaria (AAK) a anunţat că le va returna şoferilor preţul plătit pe vinietele pentru perioada 14-17 martie. Este vorba despre perioada când mai multe tronsoane de autostradă au fost blocate de ninsorile abundente.

Ministrul ungar de interne, Sandor Pinter, a decretat pe 15 martie stare de urgenţă în ţară din cauza condiţiilor meteo dificile, informează MTI.

Autorităţile sunt în stare de alertă. A fost mobilizat de asemenea personalul de control operativ pentru coordonarea operaţiunilor de salvare pe plan naţional. (…) Ungaria a fost lovită de intemperii fără precedent, a anunţat ministrul de interne Sandor Pinter, într-o conferinţă de presă.

Troienele de zăpadă ating trei metri înălţime. În mai multe localităţi alimentarea cu curent electric a fost întreruptă.

Autorităţile au mobilizat şi tancuri T-72 pentru a contribui la operaţiunile de salvare.

Zăpada continuă să obstrucţioneze traficul pe autostrada M1 care leagă Budapesta de Viena, a mai spus ministrul de interne ungar.

Pistă internaţională de biciclete care va traversa frontiera româno-ungară

Construirea pistei de biciclete între Oradea şi Berettyoujfalu va fi realizată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România Program 2007-2013. Primăria Oradea a demarat deja lucrările la pista internaţională de biciclete ce va traversa frontiera româno-ungară. Este vorba despre o distanţă de 35 de kilometri.

Pista de biciclete se va construi paralel cu drumul naţional E60, pe o lungime totală de 35.020 metri. Bugetul total al proiectului este de 6.248.607,66 euro, din care bugetul alocat Primăriei Oradea este de 1.347.178,70 euro.

Se va putea ajunge în comunele: Berettyoujfalu, Mezopeterd, Biharkeresztes, Artand, Borş.

Administraţia locală anunţă că pista de biciclete este un proiect comun al Primăriei Oradea şi al celei din Berettyoujfalu.

„Pista de biciclete este o nouă dovadă a faptului că atunci când colaborăm împreună reuşim să facem lucruri bune pentru comunităţile noastre. În ceea ce priveşte proiectele transfrontaliere în perioada 2007-2013, 40% din proiectele care au vizat Oradea au avut ca parteneri de proiect localităţi din Ungaria, iar aceste proiecte nu s-ar fi realizat fără implicarea activă a partenerilor noştri ungari. Pentru aceasta este foarte important să pregătim în acest an o colaborare la fel de fructuoasă pentru sesiunea de proiecte 2014-2020”,  a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>