Ultima ora
Publicat: marți, 19 martie 2013

Universitatea de Teatru, spectacol gratuit pentru publicul larg

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București (UNATC) a inițiat, cu sprijinul Ministerului Educației, un proiect ce își propune intensificarea rolului jucat de școala de teatru și film în societatea contemporană. Un prim pas va avea loc vineri, 22 martie a.c. ora 20.00, la Palatul Naţional al Copiilor, B-dul Tineretului nr.8-10, sector 4, București, prin inaugurarea a două noi spații de spectacol în care studenții UNATC își vor prezenta spectacolele la care publicul larg va avea acces gratuit. Spectatorii vor avea, astfel, ocazia de a cunoaște încă de la debut, printre tinerii absolvenți ai UNATC de azi, personalităţile teatrului şi filmului de mâine. Inaugurarea se va face cu spectacolul „Elixirul” – un exerciţiu de Commedia dell’Arte coordonat de prof.univ.dr. Mihai Gruia Sandu şi drd. Ştefan Lupu. Spectacolul, în care buna dispoziţie şi umorul de calitate se împletesc cu prospeţimea şi energia tinerilor actori, va fi interpretat de studenții anului II Master – Arta actorului, clasa prof.univ.dr. Gelu Colceag. Cele două săli de teatru care vor fi inaugurate la Palatul Copiilor vor purta numele a doi artiști a căror carieră pedagogică a fost încununată prin șlefuirea unor talente ce au făcut și fac să se vorbească la superlativ oriunde în lume despre creatorii români de teatru și film: Ion Cojar şi Octavian Cotescu. La evenimentul de vineri, rectorul UNATC Adrian Titieni îi va avea alături, în calitate de invitați speciali și amfitrioni, pe Victor Rebengiuc (Doctor Honoris Causa și primul rector al UNATC după 1989) şi Cosmina Stratan, câştigătoare a premiului pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de Cannes pentru rolul din fimul „După dealuri” (regia Cristian Mungiu), încă studentă. La eveniment vor fi prezenți membrii boardului UNATC, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, actori, studenți ai UNATC, reprezentanți ai mediului economic și de afaceri.

A.M.PRESS

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>