Ultima ora
Publicat: miercuri, 04 decembrie 2013

"Verde" pentru "comisia Băsescu". Eugen Nicolicea,UNPR, preşedinte!

Deputatul Eugen Nicolicea va fi „probabil” preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, în urma unei discuţii în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor cu liderii grupurilor PSD.

”S-a făcut o listă de propuși. Sunt trei senatori și trei deputați. Președinte probabil că va fi domnul deputat Nicolicea. Doamna Firea, domnul Șerban Nicolae, domnul deputat Adam, domnul deputat Solomon și domnul senator Fifor”, a explicat președintele PSD.

”Eu nu mai vreau să vorbesc despre asta. Se formează comisia luni și o să vorbească membrii Parlamentului, nu este treaba Guvernului. Eu vă asigur că tot ceea ce are la dispoziție Guvernul se va pune la dispoziția Comisiei pentru aflarea întregului adevăr”, a continuat Ponta.

Întrebat despre propunerea făcută de Crin Antonescu, ca Ilie Sârbu să prezideze comisia, Ponta a replicat: ”Când o să fie șef la PSD, o să facă propuneri. Eu nu fac propuneri la PNL, nici domnia sa la PSD și important este faptul că domnul Antonescu a înțeles importanța comisiei și o sprijină”.

PNL si-a desemnat oamenii – deputatii Ioan Cupsa si Traian Dobrinescu + sentorul Dorin Mircea Dobra.
De cealaltă parte, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, ca înfiintarea Comisiei de ancheta Calarasi nu are nicio relevanta si nu are nicio logica aceasta ancheta, aratând ca democrat-liberalii nu îsi vor desemna reprezentanti.
„Prin aceasta comisie de ancheta, cei la USL nu doresc decât sa deturneze opinia publica de la problemele mai importante. Bugetul este dezbatut într-o singura zi, de când e Parlamentul nu a existat asa ceva, niciun amendament trecut, asa ca aceasta comisie este o încercare de a aduce în atentia cetatenilor un subiect care nu are nicio relevanta, dupa opinia noastra”, a afirmat Toader, în legatura cu decizia de înfiintare a Comisiei de ancheta Calarasi formata din 15 parlamentari.Toader a spus ca parlamentarii PDL nu vor participa la aceasta comisie, deoarece Parlamentul nu este un organ judiciar care sa verifice eventualele nereguli, ci sunt institutii abilitate în acest sens.”Eu consider ca nu are nicio logica aceasta ancheta, noi suntem pentru tot felul de comisii care analizeaza strategii, probleme importante ale societatii, nu pentru a ancheta pe cineva daca a încalcat sau nu legea, institutiile care trebuie sa verifice acest lucru sunt cunoscute si orice încalcare a legii trebuie pedepsita, dar nu noi, parlamentarii, cunoastem asa ceva”, a adaugat Toader, potrivitmediafax.ro.

„A fost o dezbatere în USL privind aceasta comisie si probabil ca au cazut de acord saptamâna viitoare sa fie reluate discutiile într-un Birou Permanent reunit si decizia noastra este de a nu participa”, a mai spus liderul deputatilor PDL.

Comisia va fi compusă din 15 membri.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>