Ultima ora
Publicat: vineri, 15 martie 2013

Verzii se opun construirii reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Parlamentul a adoptat marţi Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă pentru reglementarea unor măsuri asupra asigurarea cantităţilor de apă grea şi de octoxid de uraniu pentru unităţile 1-4 de la Cernavodă. Singurii deputaţi care s-au împotrivit prin vot acestei legi au fost reprezentanţii Partidului Verde, Remus Cernea şi Ovidiu Iane, intrați în Parlament pe listele USL. Cei doi informează prin intermediul unui comunicat de presă că au ținut să-şi exprime astfel „opoziţia categorică în faţa dezvoltării oricăror tehnologii conexe producţiei de energie nucleară”. Documentul ce tocmai a fost votat favorabil de Camera Deputaţilor cuprinde referinţe precise la deschiderea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă „Semnalizăm prin acest comunicat că se crează cadrul legal pentru construcţia şi punerea în funcţiune a două noi reactoare în localitatea dobrogeană. Partidul Verde se opune ferm deschiderii noilor reactoare de la Cernavodă şi la fel ca partenerii noştri din grupul paneuropean “European Greens” nu considerăm că uraniul este soluţia energetică a viitorului. Riscurile asociate cu această tehnologie sunt mult prea mari şi nu putem pune în pericol viaţa cetăţenilor pentru un beneficiu tehnologic imediat care nu ţine cont de evoluţiile socio-economice si energetice pe termen lung”, susțin cei doi ecologiști. Singura soluţie agreată de Partidul Verde, şi implicit de Remus Cernea şi Ovidiu Iane, este crearea de facilităţi şi investirea de capital în energiile din surse regenerabile.

A.M.PRESS

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>