Ultima ora
Publicat: marți, 25 februarie 2014

Victor Ponta cere continuarea guvernării în formula USL. Liberalii nu mai cred în lacrimi VIDEO

„Fac apel la liberali să guvernăm împreună”, a declarat premierul Victor Ponta, înaintea începerii şedinţei PNL din această seară.

„În calitate de şef al Guvernului României, e de datoria mea să fac încă un apel către partenerii şi colegii mei liberali, un apel de a salva proiectul politic numit Uniunea Social-Liberală, de a continua proiectul comun de guvernare. Fac acest apel în condiţiile în care am avut curaj, când eram în opoziţie, pentru a construi unul dintre cele mai importante proiecte politice pe care România le-a avut după 1989”, a spus Ponta.

„USL are două obiective. Acestea sunt: lupta contra regimului Băsescu, cu tot ce înseamnă acest lucru şi capacitatea de a guverna România împotriva nedreptăţilor făcute de Băsescu. Cred că o decizie de a rupe USL e o decizie greşită, după ce am luptat atât în opoziţie, după ce am guvernat bine, am candidat împreună. Cred că obligaţia noastră este de a rămâne împreună. Traian Băsescu şi regimul său există încă”, a mai precizat  Ponta.

Alte declaraţii:

  •  Astă seară, mâine, o decizie de desfiinţare a USL ar fi greşită, după aceşti ani în care am luptat împreună în opoziţie, am guvernat bine şi există o contribuţie fundmentală a tuturor miniştrilor liberali, a parlamentarilor, a aleşilor locali pentru ca anul 2013 să fie unul dintre cei mai buni
  •  Până în ultimul moment voi fi deschis dialogului
  •  Da, vreau să numesc în funcţie toţi cei care sunt propuşi de PNL pentru funcţiile pe pe care le-am stabilit împreună
  • Îmi doresc să lucrez împreună cu domnul Iohannis
  • Domnul Daniel Constantin a renunţat la a fi viceprim-ministru
  • Propaganda regimului Băsescu, care vorbeşte de proiecte controversate, amnistie, lucruri care să afecteze justiţia, e doar o propagandă
  • Avem proiecte esenţiale – modificarea Constituţiei, descentralizarea – pe care trebuie să le finalizăm împreună.

Reacţia PNL

Purtătorul de cuvând al PNL, Cristina Pocora, a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice la postul B1Tv, că premierul Victor Ponta face apeluri false, scrie pesurse.ro.

Vorbind despre legea amnistiei, Cristina Pocora a precizat că „majoritatea USD a hotărât ca legea amnistiei să mai rămână la sertar până se instalează noua comisie, astfel încât legea să fie promovată în vremuri mai bune”.

„În Delegația Permanentă a PNL se va decide exact ce e de făcut în acest moment în care asistăm la o dublă atitudine a premierului Victor Ponta: pe de o parte, face apeluri false, pe de altă parte însă, poate împinge PNL de la guvernare prin toate gesturile pe care le face”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Delegația Permanentă a Partidului Național Liberal se va reuni în ședință pentru a decide dacă ies de la guvernare sau rămân alături de PSD.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>