Ultima ora
Publicat: marți, 24 decembrie 2013

Victor Ponta, despre compromisul cu Traian Băsescu

Victor Ponta a vorbit despre relația cu Moldova, dar și despre compromisul făcut în vederea promulgării bugetului pe 2014 de către președintele Băsescu. Totodată, Ponta a explicat cum va recupera banii care urmau să vină după creșterea accizei la carburanți.

„În momentul în care de activitatea Guvernului depinde viața de zi cu zi a românilor, și nu doar a lor, faptul că orgoliul meu sau mândria mea -uite, cedez 3 luni- astea sunt lucruri mai puțin importante.

Voi face acest lucru ori de cât ori e nevoie. Dacă vrei să fii prim-ministru te gândești ce înseamnă activitatea ta pentru ceilalți. Știți că nu ard de bucurie când trebuie să mă întâlnesc sau să discut cu președintele Băsescu”, a spus Ponta la Antena3.
De asemenea, premierul a spus că refuzul președintelui de a promulga bugetul nu a fost decât o ambiție
„Să fiu eu consultat că altfel vă încurc lucrurile cu bugetul”, a spus Ponta privind motivul pentru care Băsescu nu a vrut să promulge bugetul.
Prim-ministrul a explicat cum va recupera banii care urmau să ajungă la buget după creșterea accizei la carburanți.
„Încercăm să recuperăm din faptul că bugetul e promulgat. Putem plăti subvențiile la agricultură din bugetul aprobat. Băgăm bani în economie, accesăm fonduri europene. Dacă n-aveam buget, pierdeam bani că nu primeam 10% top-up de la Comisia Europeană”,a spus Ponta.
Premierul a mai declarat că este ultimul buget pe care președintele Băsescu îl aprobă și că acesta a fost prețul mândriei. „Sper să fie ultimul preț pe care îl plătim cu toții”.
Ponta i-a transmis cu această ocazie, indirect, un avertisment lui Antonescu.
„Viitorul președinte sper să fie mai puțin orgolios, mai mult interesat de romani și mai puțin interesat de orgoliul și de mândria sa”, a spus prim-ministrul Victor Ponta.
pesurse.ro

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>