Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Vigilenţi în lupta cu corupţia: Serbările de 8 martie, interzise în grădiniţele din judeţul Vaslui

Serbările de 8 martie vor fi interzise în grădiniţele din judeţul Vaslui. Inspectorii şcolari spun că au vrut să înlăture o împrejurare în care s-ar fi putut face cadouri educatoarelor, după ce au avut indicii că părinţii strâng bani.

Decizia Inspectoratului Şcolar Vaslui a luat prin surprindere atât cadrele didactice, cât şi părinţii, care, unii dintre ei, vedeau în aceste serbări de 8 martie o tradiţie a sistemului de învăţământ. Ei bine, conducerea Inspectoratului, reprezentată de profesoara Gabriela Plăcintă, susţine că a luat această decizie în urma propunerii inspectorului de la învătământul preşcolar, care ar fi primit semnale că se intenţionează strângerea de bani şi oferirea de cadouri educatoarelor.
Iniţiativa a stârnit controverse atât în rândul părinţilor, cât şi în rândul cadrelor didactice, care susţin că ar fi trebuit să se interzică ferm doar oferirea şi primirea de daruri, nicidecum serbările în sine.

În luna ianuarie a acestui an, la nivelul şcolilor şi liceelor vasluiene, s-a realizat un control inopinat, prin care să se verifice dacă se strâng bani la fondul clasei. Până acum însă nu au fost publicate rezultatele verificărilor pe acesaţa temă. În judeţul Vaslui funcţionează 344 de grădiniţe, în care învaţă aproape 14.000 de preşcolari.
Ministerul Educaţiei a început, în această iarnă, controale în mai multe şcoli şi licee pentru a descoperi nereguli legate de colectele de bani, după scandalul din decembrie de la o şcoală din Bucureşti. Atunci o învăţătoare a fost filmată în timp ce le reproşa în termeni duri părinţilor că au strâns prea puţini bani pentru cadourile oferite personalului şcolii.

Sursa: RADOR

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=24234

Publicat de la data Feb 24 2014. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 20-03-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 20 martie, ora 15 – 22 martie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, precipitații în general moderate cantitativ, polei Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂ       În intervalul menționat vremea se va menține deosebit […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

20 martie 2018, 19:52
 

VSV
Senin
0°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -5°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 80%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:19
Apus: 18:27
Prognoza 21 martie 2018
Zi
 

NE
Rafale
1°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.522 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team