Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Viitorul energetic al Europei, dezbătut la Bruxelles

Publicat: marți, 17 decembrie 2013


      Senatorul Christian Gigi Chiru va participa marţi, 17 decembrie, la Bruxelles, la întâlnirea interparlamentară cu tema Piața internă de energie a Uniunii Europene pentru secolul 21 (The EU Internal Energy Market for the 21st Century), care va avea loc la Parlamentul European.

Întâlnirea este organizată de  Comisia pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European, în colaborare cu Comisia pentru Economie din Seimul Republicii Lituania, ţara care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

La întâlnirea interparlamentară pe tema energiei, reprezentanţii parlamentelor ţărilor europene vor încerca să răspundă la următoarele întrebări: Care sunt realizările și perspectivele politicii energetice europene? Care sunt cele mai bune mijloace de adaptare a pieței de energie interne a UE la actualele și viitoarele provocări? Care sunt pașii importanți de urmat, pentru a se da asigurarea că politica energetică europeană va stimula o creștere economică durabilă și competitivă?

Senatorul Christian Gigi Chiru este de părere că: „Astăzi, energia în evoluţia omenirii înseamnă, mai mult ca oricând, mişcare. România şi țările din Uniunea Europeană se confruntă cu provocări majore în ceea ce priveşte politica energetică comună.  Preţul energiei relativ ridicat se reflectă în viaţa cetăţenilor, iar un cost ridicat la energie înseamnă preţuri mai mari la alimente şi un trai mai scump. O colaborare la nivel european poate fi o soluţie pentru aprovizionarea cu energie la un preţ accesibil pentru populaţie şi pentru industrie. Mai mult, eu văd această întâlnire şi cele ce vor urma, ca având un rol de tatonare pentru dezvoltarea unei pieţe energetice europene”.

Ca reprezentant al Comisiei economice, de industrii şi servicii, din cadrul Senatului Românei, senatorul Christian Gigi Chiru va avea ocazia să adreseze întrebări atât reprezentanţilor celorlalte state europene, cât şi comisarului european pentru energie, domnul Günther Oettinger, în ceea ce priveşte rolul energiei renegerabile, al energiei nucleare şi al gazelor de şist pentru Europa din secolului 21.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=20127

Publicat de la data dec. 17 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 august 2018, 11:24
 

NE
Soare
26°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 30°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 53%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:23
Apus: 20:15
Prognoza 20 august 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
18°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-08-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22 Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 121.901 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team