Ultima ora
Publicat: marți, 17 decembrie 2013

Viitorul energetic al Europei, dezbătut la Bruxelles


      Senatorul Christian Gigi Chiru va participa marţi, 17 decembrie, la Bruxelles, la întâlnirea interparlamentară cu tema Piața internă de energie a Uniunii Europene pentru secolul 21 (The EU Internal Energy Market for the 21st Century), care va avea loc la Parlamentul European.

Întâlnirea este organizată de  Comisia pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European, în colaborare cu Comisia pentru Economie din Seimul Republicii Lituania, ţara care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

La întâlnirea interparlamentară pe tema energiei, reprezentanţii parlamentelor ţărilor europene vor încerca să răspundă la următoarele întrebări: Care sunt realizările și perspectivele politicii energetice europene? Care sunt cele mai bune mijloace de adaptare a pieței de energie interne a UE la actualele și viitoarele provocări? Care sunt pașii importanți de urmat, pentru a se da asigurarea că politica energetică europeană va stimula o creștere economică durabilă și competitivă?

Senatorul Christian Gigi Chiru este de părere că: „Astăzi, energia în evoluţia omenirii înseamnă, mai mult ca oricând, mişcare. România şi țările din Uniunea Europeană se confruntă cu provocări majore în ceea ce priveşte politica energetică comună.  Preţul energiei relativ ridicat se reflectă în viaţa cetăţenilor, iar un cost ridicat la energie înseamnă preţuri mai mari la alimente şi un trai mai scump. O colaborare la nivel european poate fi o soluţie pentru aprovizionarea cu energie la un preţ accesibil pentru populaţie şi pentru industrie. Mai mult, eu văd această întâlnire şi cele ce vor urma, ca având un rol de tatonare pentru dezvoltarea unei pieţe energetice europene”.

Ca reprezentant al Comisiei economice, de industrii şi servicii, din cadrul Senatului Românei, senatorul Christian Gigi Chiru va avea ocazia să adreseze întrebări atât reprezentanţilor celorlalte state europene, cât şi comisarului european pentru energie, domnul Günther Oettinger, în ceea ce priveşte rolul energiei renegerabile, al energiei nucleare şi al gazelor de şist pentru Europa din secolului 21.

 

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>