Ultima ora
Publicat: luni, 30 decembrie 2013

Volgogradul zguduit de două atentate

Un nou atentat soldat cu cel puțin 15 morţi și 23 de răniți a avut loc luni dimineață la Volgograd, în sudul Rusiei. Este al doilea atentat  în doar 48 de ore, după ce duminică 16 persoane au murit şi 37 au fost rănite într-o gară a oraşului. De această dată, bomba a explodat într-un troleibuz. Autorităţile ruse au anunţat imediat că e vorba despre un nou atentat.

Autorităţile din Volgograd sunt în alertă, în urma atacului produs la o zi după ce un atentator sinucigaş a detonat explozibilul aflat asupra sa într-o gară din acelaşi oraş, ucigând 17 persoane.

„Explozia produsă într-un troleibuz din Volgograd este, foarte probabil, un atac terorist, ţinând cont de cele două atacuri precedente, produse într-o gară şi, respectiv, într-o staţie de autobuz”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor ruse de securitate.

”Ce poți să spui despre acest lucru, este, vă spun, îngrozitor. Acei oameni din acel oraș, acea țară așteaptă Crăciunul cum l-am așteptat și noi, trăiesc normal, adică merg într-un autobuz, într-un troleibuz, într-o gară ca să plece cu trenul și mor complet nevinovați. Măsurile luate împotriva terorismului mondial trebuie să fie mult mai dure”, a declarat fostul șef SRI Costin Georgescu.

Bilanţul preliminar a fost confirmat pentru agenţiile ruse de purtătorul de cuvânt al comitetului de anchetă rus, Vladimir Markin, şi de Ministerul de Interne. O sursă din cadrul comitetului de anchetă din regiunea Volgograd, situată în apropiere de zona instabilă a Caucazului rus, a afirmat că este vorba despre un „atentat”.

Conform Comitetului Naţional Antiterorist, explozia de luni s-a produs în jurul orei locale 08.30 A.M. (04.30 GMT) şi a fost, cel mai probabil, provocată de o bombă. Autorităţile nu au dat alte detalii.

Acesta este al doilea atentat în mai puţin de 48 de ore în Volgograd și al treilea din ultimele luni. Pe data de 21 Octombrie, o femeie a detonat explozibilul aflat asupra sa, într-un autobuz, ucigând şase persoane.

Serviciile de securitate au precizat că deflagraţia de ieri a fost provocată de o bombă, relatează Reuters. Autoritățile ruse au anunțat ulterior că atentatul a fost comis de un terorist-kamikaze.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>