Ultima ora
Publicat: luni, 27 martie 2017

Week-end-ul de teatru de tineret NiL

Trupele de teatru NiL ale Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”, în colaborare cu Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), organizează „Week-end-ul de teatru de tineret NiL” în perioada 31 martie – 1 aprilie 2017, pe scena Teatrului German.

 

Trupele de teatru NiL sunt structurate pe diferite grupe de vârstă, iar activitatea lor – coordonată de actriţele TGST Isolde Cobeţ și Isa Berger – constituie unul dintre proiectele fundamentale de formare teatrală în limba germană.

Actrița Isolde Cobeț declară despre activitatea trupelor NiL: „La NiL suntem ca într-o familie. La mai bine de 20 de ani de existență, marea mea satisfacție este că acești copii nu uită experiențele de teatru avute cu trupa și mai ales că aproape jumătate dintre actorii de azi ai TGST au învățat ABC-ul teatrului la NiL. Alți foști membri au rămas dedicați teatrului în alte orașe din țară sau din străinătate. E meritul lor, al tuturor, căci au știut să asculte și să se exprime pe scenă.”

Trupa NiL a fost înfiinţată în anul 1996 de actorul Christian Bormann din Germania, participând de-a lungul timpului la numeroase festivaluri de teatru şcolar și de tineret din Croaţia, Germania, Ucraina, Ungaria şi România.

Programul „Week-end-ului NiL”:

(toate reprezentațiile în sala TGST, cu traducere în limba română)

 

Vineri, 31 martie 2017

ora 17: „Max și Moritz” de Wilhelm Busch (trupa NiL Junior)

ora 19: „De-a baba oarba” de Edna Mazya (trupa NiL)

 

Sâmbătă, 1 aprilie 2017

ora 17: „Femei în oglindă”, un colaj de Isolde Cobeț (trupa NiL)

ora 19: „Spre casă” de Ludmila Razumovskaia (trupa NiL)

 

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
– la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar: Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19;
Sâmbătă: 10-15
precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor

– online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>