Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

YouthBank recrutează noi membri pentru a doua ediție la Sibiu

YouthBank Sibiu a dat startul celei de-a doua ediții de program la noi în oraș și recrutează noi membri din rândul liceenilor sibieni. Tinerii dornici să se implice în comunitate, cei cărora le place voluntariatul și doresc să aibă acces la un cadru optim de dezvoltare personală și profesională, pot să aplice la YouthBank până la data de 13 octombrie.

Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor. Participarea la program îi ajută pe membrii echipei YouthBank să-și dezvolte abilități de leadership, planificare, mobilizare de resurse, negociere, comunicare și management financiar.

Rezultatele primului an YouthBank la Sibiu s-au concretizat în finanțarea cu 11.060 lei a 8 inițiative propuse de 36 de elevi din 9 licee sibiene și implementate cu sprijinul a 50 de voluntari.

Daiana Șargan, unul din cei 10 membrii ai primei echipe YouthBank Sibiu, spune despre implicarea ei în program: “YouthBank – un capitol din viaţa mea, prin care mi-am dezvoltat abilităţile de lider, lucrând în echipă, identificând nevoi şi soluţii la acestea. Da, am devenit sensibili la nevoile comunității şi aşa am dobândit acel <<îmi pasă>>. Nu am stat prea mult pe gânduri când am aflat de YouthBank, mi-am spus doar <>”.

Partenerul local al programului YouthBank este centrul de limbi străine ProLanguage. Diana Tatu, directorul ProLanguage, spune despre implicarea centrului în susținerea programului YouthBank: ”Pentru tineri, YouthBank reprezintă noi cunoștințe, experiențe și oportunități, o excelentă școală de dezvoltare personală și un model de implicare activă in comunitatea noastra. Investind în acești tineri, investim de fapt într-o nouă generație de lideri, cu o atitudine responsabilă care încurajează filantropia și inițiativa civică.”

Liceenii sibieni care doresc să facă parte din echipa YouthBank pot să aplice completând formularul de înscriere pe www.youthbank.ro/inscriere și atașând la acesta o scrisoare de motivare în care să răspundă la întrebările: “Care crezi că este cea mai mare nevoie a tinerilor și ce soluție ai propune?” și “Cum ai putea ajuta comunitatea dacă ai face parte din echipa YouthBank?”. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 13 octombrie 2013.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde. Programul este implementat local de Fundația Comunitară Sibiu.

Mai multe informații despre programul YouthBank și despre procesul de selecție a noilor membri găsiți pe site-ul www.youthbank.ro.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14904

Publicat de la data Sep 24 2013. Categorii EVENIMENT.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 5 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 05:15 si 11:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Iablanița, Coronini, Cărbunari, Răcășdia, Pojejena, Mehadica, Dalboșeț, Vrani, Șopotu Nou, Oravița, Bănia, Cornea, Bozovici, Berliște, Topleț, Sichevița, Moldova Nouă, Eftimie Murgu, Prigor, Lăpușnicel, Mehadia, Ciuchici, Gârnic, Ciclova Română, Băile Herculane, Lăpușnicu […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

19 martie 2018, 10:58
 

ENE
Noros
-5°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -11°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:21
Apus: 18:26
Prognoza 20 martie 2018
Zi
 

NV
Zăpadă
2°C
Vânt: 11 km/h NV
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Gheaţă
-3°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 78.637 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team