Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Zi dedicata cautarii active de locuri de munca pentru populatia de cetatenie romana din Spania

Vineri 2 iunie 2016, in Madrid, incepand cu ora 9:30, ora Spaniei, cu motivul aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Ambasada Romaniei, impreună cu EURES [Serviciul European de Ocupare a Fortei de Munca], a organizat un eveniment informativ dedicat solicitantilor de locuri de munca de cetatenie romana pentru a aborda teme practice, dar si informatii despre cooperare si colaborare intre cele doua tari membre ale UE. In acelasi timp, Prefectura din Madrid a sustinut doua workshop-uri, cel de ̈Tehnici de intervievare la angajare ̈ si „Antreprenoriat pentru cetatenii romani aflati in Spania”.

    Întalnirea a fost coordonata de atasatul pe probleme de Munca al Ambasadei Romaniei la Madrid, Cristina Florea. Dumneaei a sustinut acest proiect, avand in vedere faptul ca primea solicitari constante cu privire la drepturile si obligatiile cetatenilor romani din Spania de a beneficia de somaj, pensie, dar si forme de a gasi de munca, de a dezvolta o afacere in Spaina, sprijinul dumneaei fiind de mare ajutor pentru comunitatea romaneasca.

    Deschiderea evenimentului a fost sustinută din partea Romaniei de catre D-na Cristiana Barbu, Presedinta Agentiei Nationale de ocupare a fortei de Munca în Romania (ANOFM), iar din partea Spaniei de catre domnul Jesús Barroso, Subdirector General de Politici Active de angajare (SEPE).

    Au mai participat Camelia Mihalcea, manager EURES si director in cadrul ANOFM si omoloaga Domniei Sale la Madrid, d-na María José Arias care au subliniat suportul pe care cetatenii romani aflati in cautarea unui loc de munca il pot primi si cum pot beneficia de facilitatile oferite lor.

    Un alt atelier a fost prezentat de d-na Aurora Lázaro, responsabila de centrul national Europass, Unitatea de formare si domnul Javier Cristóbal Pintado, consilier EURES al Municipiului Madrid, in care s-a explicat participantilor, pas cu pas, elaborarea unui CV Europass si recomandari despre comportamentul ideal in cazul unui interviu, adaptat la cultura spaniola, asigurand astfel cele mai mari sanse de reusita.

    D/l Alfredo Novales a discutat despre Prestatiile si ajutoarele pentru somaj disponibile pentru cetatenii straini aflati in Spania.

    Nu au fost lasati la o parte nici cei care sunt sau vor sa devina antreprenori, iar Domnul Roberto Moreno Mico a explicat procedura si criteriile pentru deschiderea unei firme in Spania si mai ales, posibilitatea de a beneficia de sprijin si subventii din partea statului spaniol.

    Intalnirea a fost una placuta si foarte fructuoasa pentru toti ce prezenti. La finalul evenimentului s-a organizat un cocktail, moment in care, participantii au putut discuta direct cu organizatorii evenimentului probleme individuale la care li s-a oferit sprijin pe loc, ori s-au stabilit intalniri viitoare pentru rezolvarea lor.

Nicoleta Lupu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=81766

Publicat de la data iun. 12 2017. Categorii Social.

Un comentariu pentru “Zi dedicata cautarii active de locuri de munca pentru populatia de cetatenie romana din Spania”

 1. Maria Teodorescu

  Frumos. Felicitări jurnalistei

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 iunie 2018, 18:18
 

V
Parţial însorit
32°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 32°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 27%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 5:31
Apus: 21:04
Prognoza 23 iunie 2018
Zi
 

NNE
Înnourat
21°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

ESE
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-06-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:30 si 10:00 In zona : Județul Braşov: Brașov, Făgăraș, Săcele, Tărlungeni, Ghimbav, Hărman, Bod, Hălchiu, Cristian, Șinca, Recea, Sânpetru, Mândra, Voila, Șercaia, Hârseni, Viștea, Părău, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș;Județul Covasna: Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani;Județul Harghita: […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : Interval de valabilitate: 22 iunie, orele 06 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : pe arii extinse instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate Mesaj :      ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBENInterval de valabilitate: 22 […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10Fenomene vizate: perioade […]

Loto

Horoscop

 • 107.853 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team