Ultimele titluri
Ultima Oră

Ziua Porților Deschise pentru Copii la MAI

Ministerul Afacerilor Interne va organiza și  astăzi, 1 iunie, la sediul central din Piața Revoluției, evenimentul „Ziua Porților Deschise pentru Copii”

Joi, 1 iunie,  toți  cei care doresc să vină sunt așteptați în perimetrul exterior al sediului MAI, unde va fi expusă în continuare tehnica din dotarea poliției, pompierilor, jandarmilor și polițiștilor de frontieră.

Emanuel, copilul de 7 ani din Vaslui care și-a salvat cele două surori mai mici din casa în flăcări a fost primit și premiat de Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne.

POVESTEA LUI EMANUEL – UN COPIL CURAJOS

Emanuel are 7 ani, s-a născut și trăiește în localitatea Vutcani din județul Vaslui. A fost crescut de bunici, părinții fiind plecați în afara țării pentru a lucra. Are două surori mai mici, Ioana și Amalia.

Emanuel a mișcat însă o întreagă țară. La doar 6 ani a înfăptuit un miracol, anul trecut chiar în ajun de Moș Nicolae.

Băiețelul și-a salvat cele două surori, Ioana – în vârstă de un an și trei luni și Amalia – în vârstă de trei luni, dintr-un incendiu care le-a mistuit casa. Emanuel a luat în brațe una dintre fetițe iar pe cealaltă a ținut-o de mână până când au ieșit din casă. Emanuel și cele două surori ale sale au rămas fără casă în mijlocul iernii.

Pentru că ne-a arătat că gesturile simple pot schimba lumea, pentru că a dovedit o stăpânire de sine pe care nu mulți adulți o au, pentru că a pus viața altora mai presus decât a sa, Emanuel merită recunoștința noastră deplină și merită să devină un model atât pentru copii cât și pentru adulți

Peste 2.000 de copii și părinți au vizitat în cursul zilei de ieri, 31 mai,  sediul Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul celei de-a noua ediție a Zilei Porților Deschise pentru Copii, eveniment organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

Gazda acestui eveniment a fost ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, care, împreună cu micii vizitatori, a trecut în revistă standurile expoziționale organizate de structurile MAI în parcarea din curtea instituției.

Cei prezenți la MAI au vizitat și pot vizita în continuare, în perioada evenimentului biroul ministrului afacerilor interne, sălile de ședințe, pot ad mira  uniformele polițiștilor, pompierilor și jandarmilor, precum și ocazia de a vedea documente de arhivă și alte obiecte istorice darși un stand de criminalistică.

Parcarea exterioară a fost atracția celor mici. Autospeciale, motociclete și alte mijloace tehnice din dotarea polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și a pompierilor sunt la dispoziția copiilor. De asemenea,ei vor putea  să se urce la bordul a două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație.

Structurile ministerului vor prezenta și astăzi micilor vizitatori exerciții demonstrative de dresaj canin, de autoapărare, coborâri în rapel de pe clădire, simularea unei acțiuni de salvare de la înălțime, lecții de prim-ajutor.

Fanfara Jandarmeriei Române va încânta asistența cu muzică pentru toate gusturile. De asemenea,este organizat un mini-atelier de tir, copiii având ocazia să-și testeze abilitățile de trăgător cu ajutorul unei arme cu laser, replica unei arme de tir.

Evenimentul a devenit o tradiție pentru MAI, care își deschide porțile pentru cei interesați să cunoască mai bine activitatea polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, polițiștilor de frontieră, piloților MAI și paramedicilor SMURD, fiecare structură prezentând tehnica specifică, mașinile și autospecialele de intervenție și echipamentele cu care se acționează zi de zi pentru siguranța cetățenilor.

Comments

comments

Short URL: http://ultima-ora.ro/?p=81436

Posted by on Iun 1 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2018 Ora : 5 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 05:15 si 08:00 In zona : Județul Olt: Balș, Caracal, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Potcoava, Băbiciu, Bârza, Bobicești, Brâncoveni, Brebeni, Bucinișu, Cezieni, Corbu, Coteana, Crâmpoia, Dăneasa, Deveselu, Dobrosloveni, Dobrun, Drăghiceni, Fălcoiu, Fărcașele, Găneasa, Ghimpețeni, Gostavățu, Icoana, Ipotesti, Izvoarele, Mărunței, Mihăești, Milcov, […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2018 Ora : 2 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 02:00 si 08:00 In zona : Județul Gorj: Rovinari, Țicleni, Turceni, Aninoasa, Bâlteni, Bărbătești, Bolboși, Borăscu, Brănești, Câlnic, Căpreni, Crușet, Dănciulești, Drăgotești, Fărcășești, Hurezani, Ionești, Negomir, Plopșoru, Săulești, Slivilești, Stejari, Stoina, Țânțăreni, Turburea, Urdari, Vladimir;Județul Olt: Scornicești, Slatina, Baldovinești, […]

23 ianuarie 2018, 10:02
 

VSV
Ceaţă
0°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2018
Zi
 

SSV
Predominant însorit
-2°C
Vânt: 0 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-9°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Horoscop

Statistica
O creație Gabfire themes