Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

14 ani de persecuţii îndreptate împotriva practicanţilor Falun Gong din China

Publicat: vineri, 19 iulie 2013

Sâmbăta aceasta, pe 20 iulie se împlinesc 14 ani de când fostul lider al Partidului Comunist Chinez, Jiang Zemin, a pornit o campanie violentă de eradicare a disciplinei spirituale Falun Gong, practicată la acea vreme de zeci de milioane de cetăţeni chinezi. De atunci, Partidul Comunist Chinez a folosit constrângerea, întemniţarea, tortura şi defăimarea sistematică în efortul de a forţa pe oricine practică Falun Gong să renunţe  la această credinţă paşnică, care aderă la principiile morale universale Adevăr, Compasiune și Toleranță. (video clip: http://tinyurl.com/FalunDafa-IntroducereYoutube)

Prin crearea Biroului 610, un departament care îşi poate desfăşura activitatea fără constrângeri legale, regimul comunist chinez  a încercat permanent să elimine Falun Gong prin cele mai brutale mijloace de tortură. Deviza folosită în acţiunea de eradicare a Falun Gong a fost:  „Distrugeți-le reputaţia, ruinaţi-i financiar, eliminaţi-i fizic”. (documentar: http://opfg.ro/)

În anul 2006 au fost dezvăluite ştiri  înspăimântătoare  privind  existenţa în China a 36 de lagăre de exterminare, unde practicanţilor Falun Gong le sunt sustrase organele pe viu şi vândute pentru transplanturi. Investigaţiile făcute de domnul David Kilgour, fost parlamentar canadian, şi domnul David Matas, un renumit avocat de drepturile omului, au scos la iveală aceste fapte inumane care se întâmplă în China.  (raportul tradus: http://ro.clearharmony.net/articles/200609/823.html)

În prezent în China se continuă campania violentă de eradicare a Falun Gong, prin înteţirea aresturilor, torturilor şi detenţiilor arbitrare, și prin amplificarea acţiunilor Biroului ilegal 610 împotriva Falun Gong. (http://ro.clearharmony.net/cat/Persecu%C8%9Bia_din_China-c1219u1042-p1.html)

 

Raportul Amnesty Internaţional pe anul 2011 menţionează: „Practicantii Falun Gong au continuat să fie vizaţi în timpul raziilor securităţii, întreprinse înaintea evenimentelor naţionale importante. Surse Falun Gong au documentat cazurile a 124 de practicanţi deţinuţi în Shanghai, înaintea expoziţiei World Expo, zeci dintre ei fiind condamnaţi la reeducare prin muncă sau închisoare. Avocaţii în materia drepturilor omului sunt îndeosebi supuşi la pedepse de către autorităţi pentru că au preluat cazuri Falun Gong, ei pierzându-şi astfel licenţa de practică, fiind hărţuiţi şi urmăriţi penal”. (http://files.amnesty.org/air11/air_2011_full_en.pdf pg. 105)

 

Mii de practicanţi Falun Gong din întreaga lume  şi simpatizanţi  marchează aceşti 14 ani de persecuţie severă prin apeluri paşnice şi demonstraţii, lumânări aprinse în memoria celor ucişi, marşuri etc., toate acestea  pentru a se pune capăt acestei persecuţii şi pentru comemorarea tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în timpul represiunii. (articole: http://en.minghui.org/cc/38/)

 

În România acest eveniment este marcat în ziua de 20 iulie a.c. prin următoarele acțiuni:

Bucuresti:

– ora 09.00 – 11.00 exercitii in Herastrau
– ora 11.30 – 13.30 apel pasnic in fata Ambasadei Chinei
– ora 16.00 – 20.00 infoday Parcul Herastrau la intrarea dinspre Arcul de Triumf

Oradea:

– zi de informare Băile Felix

Falun Dafa este o practică străveche de autodisciplină, un stil de viață bazat pe principiul Adevăr – Compasiune – Toleranță, care se practică în peste 110 țări din lume. (http://ro.falundafa.org/, http://ro.clearharmony.net/articles/200906/2024.html).

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10242

Publicat de la data iul. 19 2013. Categorii MAPAMOND.

Zona comentariilor

Meteo în țară

5 iunie 2020, 18:34
 

SV
Parţial însorit
29°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 28°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 34%
Vânt: 11 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 6 iunie 2020
Zi
 

SSE
Parţial însorit cu precipitaţii
29°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ESE
Parţial înnourat
16°C
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 301.022 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team