140 de ani de la nașterea lui Radu R. Rosetti – „De la Marele Răzbel, la Marea Unire”

Asociația – Editura Istoria Artei organizează miercuri, 29 martie, de la ora 18:30, un eveniment cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la nașterea generalului și istoricului Radu R. Rosetii, fiind una dintre cele mai însemnate personalității ale societății românești de la începutul secolului al XX-lea. Evenimentul se va desfășura la Casa Rosetti din Strada M. Moxa nr.5, iar intrarea va fi liberă.

Provenit dintr-o familie de boieri din Moldova, Radu R. Rosetti urmează o carieră militară, fiind remarcat datorită faptelor sale vitejești din timpul Războiului. De asemenea, numele său se leagă de înființarea Muzeului Național Militar și de scrierea unor importante studii de istorie militară, a fost ministru al educației și artelor și directorul Bibliotecii Academiei Române.

De asemenea, cu acest prilej, Asociația – Editura Istoria Artei va lansa și proiectul cultural „De la Marele Răzbel la Marea Unire. Fapte de vitejie, consemnări, monumente” ce se va desfășura pe tot parcursul anului prin mai multe manifestări culturale. Acest proiect cultural vizează cercetarea și realizarea istoricului unor monumente ridicate în onoarea eroilor, comemorarea eroilor și a faptelor lor, conceperea și publicarea unor material informative, identificarea problemelor monumentelor publice, propunerea unor soluții de protejare și promovare a patrimoniului și organizarea unor evenimente culturale.

Mai multe detalii la marelerazbelmareaunire.blogspot.ro/.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.