5 trucuri magice explicate
Există sau nu există magie?
Din punct de vedere științific, elementele de magie nu pot fi explicate, iar ceea ce vedem în spectacole reprezintă exemple de artă a iluziei.
Mai exact, protagoniștii acestor numere de magie reușesc să ofere publicului trucuri interesante, să capteze atenția într-un mod în care creează iluzia, prezentată drept ceva dincolo de orice explicație rațională.
Mai întâi în emisiuni TV și ulterior în video-uri online, secretele multor trucuri de magie au fost prezentate de-a lungul timpului. Chiar și așa, maeștrii din spectacole de profil aduc bucurie și încântare publicului dornic să creadă în puterea unor elemente de magie.
În lumea modernă a divertismentului, audiența știe că este de fapt „păcălită”, dar adoră în continuare show-ul și apreciază fiecare moment.
Este interesant totuși de aflat cum se realizează unele trucuri magice, iar explicațiile sunt acum la îndemână pe internet.
Departe de a fi vorba de capacități paranormale sau de superputeri, totul se rezumă de fapt la tehnici ingenioase, capabile să fascineze publicul.
Iată mai jos 5 trucuri magice celebre, cu explicația aferentă fiecăruia:
Aruncatul cuțitelor
Când magicianul aruncă niște cuțite în direcția asistentei sale, publicul privește cu emoție – dacă va rata?! Adevărul este că un astfel de număr nu este periculos, chiar dacă așa pare. Una dintre variante este aceea a simulării aruncării de cuțite, urmate de ascunderea obiectelor în costumul special. În paralel, cuțitele apar de fapt din spatele țintei. Există și alte variante ale trucului, la fel de ingenioase. Chiar și legat la ochi, magicianul nu poate astfel să greșească.
Transformarea apei în gheață
Apa se transformă în mod natural în gheață, însă este nevoie de temperaturi foarte scăzute pentru a grăbi acest proces. Magicienii nu se complică: toarnă apă într-un pahar special, unde au deja gheață. Apa turnată este de fapt absorbită cu un burete. Pentru public, pare că apa își schimbă starea de agregare, trecând din stare lichidă în stare solidă.
Dispariția porumbeilor
Un alt truc clasic este cel cu porumbei. Aceștia pot fi puși într-o cutie, într-un joben sau în alt recipient. Când respectivul spațiu este acoperit, porumbeii dispar. Secretul: există un compartiment special, iar păsările sunt ascunse acolo în cadrul trucului de magie.
Acul trecut prin piele
Spectacolele de magie pot implica suferință aparentă, dar nimic nu este adevărat. În cazul trucului cu acul trecut prin piele, degetul corespunzător este pregătit anterior prin adăugarea unui strat de clei, cauciuc sau alte materiale. Cu ajutorul machiajului și de la o distanță adecvată, totul parte însă real. Se poate folosi și sânge, de asemenea fals.
Înghițirea sabiei
Unele trucuri pot avea un grad de pericol, așa cum este cel de înghițire a sabiei. Aici, este vorba de fapt de cunoștințe de anatomie și de antrenament. Ideea este ca faringele și esofagul să fie în linie perfect dreaptă. Se folosesc, desigur, săbii speciale.
În ansamblu, nu trebuie uitat faptul că cele mai multe ustensile din trusa unui magician sunt concepute într-un mod diferit decât am crede. Mereu este vorba despre materiale speciale, buzunare secrete, fel de fel de iluzii ușor de constituit cu materialele adecvate. Mulți iluzioniști caută să-și dezvolte propriile numere, pentru un plus de originalitate.
O lume magică a divertismentului, cu filme și jocuri video
În industria cinematografică există multe filme care ilustrează magia drept ceva real, un exemplu fiind celebra serie Harry Potter.
Există pe streaming o mulțime de seriale cu elemente magice, o lume de fantezie care tratează subiectul în stil clasic sau modern. De asemenea, există filme care pun accent tocmai pe spectacolul iluziei.
Merită văzute producții precum The Prestige (2006), Now You See Me (2013), The Illusionist (2006) sau An Honest Liar (2014).
Subiectul magiei este prezent și în lumea jocurilor video, cu titluri precum Magic Duels (2015) sau In Verbis Virtus (2014), dar și cu mini-jocuri de mobil care asigură distracție în mișcare.
De asemenea, experiența de divertisment „magic” cuprinde și video sloturi ca It’s Magic: Lilly de la IGT, Magic of the Ring Deluxe de la Wazdan sau Magic Wheel 4 Player de la StakeLogic, jocuri pacanele dedicate publicului adult, disponibile și în variante de tip demo, fără mize reale.
Sursa foto canva.com
Pingback: 5 trucuri magice explicate – Ultima Oră - newsflash