6 măsuri pentru igiena unui somn bun. 3 produse naturiste care combat insomniile

Un somn bun regenerează organismul și împrospătează mintea, dar aproape că nu există om care să nu fi avut dificultăți fie de a menține durata acestuia, fie pur și simplu de a adormi.

Femeile au mai multe tulburări de somn decât bărbații

Un adult de vârstă medie doarme între 6 și 8 ore pe noapte. Tulburările de somn apar și se intensifică pe măsură înaintării în vârstă, iar la femei sunt mai mari decât la bărbați. Lipsa cronică de somn duce la scăderea performanțelor fizice și intelectuale și la o stare generală proastă a organismului. De aici și până la anxietate și depresie nu mai e decât un pas.

6 măsuri pentru igiena somnului

  • Patul în care dormi este confortabil? Pentru un somn bun salteaua trebuie să fie solidă, dar nu foarte tare, iar lenjeria din bumbac.
  • Temperatura din dormitor trebuie să fie plăcută. Nici prea cald, nici prea frig. Ideal este să aerisești camera o jumătate de oră înainte de culcare, chiar dacă afară sunt minus 20 de grade!
  • Fă în așa fel încât în dormitor să nu pătrundă lumină din vreo sursă exterioară. Întunericul favorizează secreția de melatonină, indispensabilă pentru un somn bun. Liniștea este de asemenea, un imperativ al somnului de calitate.
  • Masa de seară se ia cu cel puțin 3-4 ore înainte de ora de culcare și nu trebuie să aibă un conținut mare de grăsimi și carbohidrați rafinați care pot provoca indigestie și mai ales să nu fie stropită cu alcool. Desigur, cafeaua de seară, dacă există, trebuie cu desăvârșire scoasă.
  • Dacă îți place să mergi la sală seara sau pur și simplu atunci ai timp, alege yoga pentru un somn bun, nicidecum exercițiile fizice intense și energizante.
  • Dacă adormi greu, fă o baie caldă înainte de a te culca!

Alimente care induc somnul

Hrana bogată în vitamina B, calciu, magneziu, acizi grași esențiali și triptofan folosit de creier pentru a produce substanțele chimice ce favorizează somnul își aduc partea lor de contribuție.

Sugestii de combinații care ajută la instalarea somnului prin activarea triptofanului: pâine integral cu salată verde, piure de cartofi și conopidă cu ulei de alune sau nuci, curmale și banană cu lapte cald, etc.

Produse naturiste care induc somnul

  • Gemoderivat din mlădițe de păducel foarte eficient în insomnia și senzaţiile de angoasă care le însoțesc, inclusiv în tulburările neurovegetative specifice menopauzei: palpitaţii, insomnie, ameţeli, transpiraţii. Se ia o monodoză de 1,5 ml de 2-3 ori pe zi, diluată în puţină apă, înainte de mesele principale.
  • Somn ușor, un supliment alimentar obținut din passiflora, valeriană, levănțică și lemn dulce, ameliorează stările de disfuncţie neuropsihică: insomnie, anxietate, iritabilitate nervoasă, cefalee, mialgii, tulburări neurovegetative şi tulburări de menopauză. Adulţii vor lua : 1-2 comprimate seara cu 2 –3 ore înainte de culcare. Nu se administrează mai mult de şase săptămâni după care se recomanda o pauza de minim 30 de zile.
  • Tinctură de roiniță, un supliment care și-a dovedit utilitatea în stări de anxietate, iritabilitate, lipsă de încredere în propria persoană, stări depresiv-anxioase, insomnie. Se administrează 10 – 15 picături de 3 ori pe zi, diluate în 50 ml apă fiartă şi răcită, timp de 30 de zile.

Aceste suplimente alimentare produse de HOFIGAL, cea mai mare companie românească de pe piața produselor alternative pentru sănătate, pot fi cumpărate de la farmaciile din toată țara și din București sau pot fi comandate online aici:

Tulburările de somn au fost puse în legătură cu anxietatea și depresia. Vrei să afli mai multe despre acest subiect? Citește și articolul ”Până în 2020 depresia va fi a doua cauză de dizabilitate din lume”  publicat pe site-ul AQUI AHORA aici.

Victoria Sărmășan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.