67% dintre români nu au văzut vreodată o piesă de teatru

Românii au cheltuit anul trecut, în medie, 27 de euro de persoană pentru cultură, media europeană fiind de cinci ori mai mare, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, prezent la prezentarea Barometrului de Consum Cultural 2018.

Potrivit acestui studiu, anul trecut 39% dintre români au mers cel puțin o dată la cinematograf, cu 6% mai mult față de 2016.

De asemenea, anul trecut, 57% dintre români au mers cel puțin o dată la spectacole de muzică și divertisment, comparativ cu 43%, cât a fost procentul în 2016.

În privința teatrului, românii nu stau foarte bine. Barometrul de Consum Cultural 2018 arată că anul trecut, 33% dintre români au mers la o piesă de teatru, procent în scădere dacă facem comparația cu 2014, când procentul a fost de 37%.

Studiul mai arată că 67% dintre români nu au văzut vreodată o piesă de teatru.

Televizorul rămâne principala sursă de consum de cultură și divertisment a românilor, 92% dintre cei intervievați se uită la televizor cel puțin o dată pe săptămână, iar 79% o fac zilnic.

Românii preferă, de asemenea, festivitățile și evenimentele în aer liber. Dinamica sectorului cultural în anul Centenarului Marii Uniri se bazează pe un sondaj de opinie realizat de operatorul Institutul Român pentru Evaluare și Strategie în perioada 1 septembrie – 5 octombrie 2018, pe un eșantion național de 1.200 de persoane cu vârste de 18 ani și peste, printr-o metodă CAPI (interviuri față în față).

Marja teoretică de eroare la nivelul eșantionului a fost de +/-2,8% la un nivel de încredere de 95%.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.