Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Adriana Cristea, Teodora Oprişor şi Nicolae Mihăilă, cu un program integral românesc la St James’s Church Piccadilly

Publicat: marți, 06 martie 2018

Tânăra violonistă Adriana Cristea şi pianiştii Teodora Oprişor şi Nicolae Mihăilă concertează, în 7 martie, în debutul celui de-al patrulea an al Seriei Româneşti pe care ICR Londra o organizează la St James’s Church Piccadilly, o animată scenă muzicală din centrul Londrei.

Cei trei muzicieni, absolvenţi ai unor prestigioase școli muzicale britanice, vor prezenta publicului britanic un program dedicat în întregime muzicii românești, din care nu vor lipsi  lucrări de George Enescu, Ion Scărlătescu, Grigoraş Dinicu, dar şi celebra ,,Baladă” a lui Ciprian Porumbescu.

Născută la Ploieşti, într-o familie de muzicieni, Adriana Cristea a început studiul viorii la vârsta de 5 ani sub îndrumarea părinţilor ei. Un an mai târziu, a avut primele apariţii în public, de-a lungul timpului câştigând 25 de premii naţionale şi internaţionale la diverse competiţii. În anul 2015, a absolvit studiile masterale ale Colegiului Regal de Muzică din Manchester, sub îndrumarea violonistului şi profesorului Yossi Zivoni. De asemenea, violonista a concertat în Austria, Franţa, Liban, Marea Britanie, Olanda şi România, iar aparitiile ei în festivaluri internaționale includ ,,The International Holland Music Sessions” în Olanda în 2015 şi 2010 şi ,,Festivalul International George Enescu” în 2011 şi 2007.

Teodora Oprișor s-a născut în 1993, la Sibiu. A început studiul pianului la vâsta de şase ani sub îndrumarea prof. Orth Enikő, cu care a studiat timp de 13 ani. În anul 2012 a fost admisă la Universitatea de Muzică „Franz Liszt” din Germania, iar apoi, a obținut o bursă pentru studiile masterale la Academia Regală de Muzică din Londra, la secţia de pian. De-a lungul anilor, pianista a câştigat mai multe premii la concursuri internaţionale de pian şi a susţinut recitaluri în România, Germania, Franţa şi Marea Britanie. A cântat de mai multe ori ca solist la ,,Orchestra Filarmonicii de Stat” din Sibiu și la ,,Orchestra Filarmonică din Jena”, Germania.

Născut în Oradea, Nicolae Mihăilă a început să studieze pianul de la vârsta de 8 ani sub îndrumarea prof. Fekete Elisabeta. După doar doi a debutat ca solist concertist alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea sub bagheta renumitului dirijor Iosif Conta, unde a interpretat ,,Concertul pentru pian și orchestră în Re major” de Haydn. După primii 5 ani de studiu, Nicolae a câștigat numeroase premii naționale și internaționale şi a susţinut mai multe recitaluri în țară și străinătate. În 2016, a obținut diploma de licenţă la prestigiosul conservator de muzică ”Guildhall School of Music and Drama” din Londra.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=93568

Publicat de la data mart. 6 2018. Categorii Cultură, CULTURĂ, MUZICĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 iulie 2020, 20:12
 

N
Soare
28°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 27°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 30%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:45
Apus: 20:57
Prognoza 16 iulie 2020
Zi
 

SSV
Parţial însorit
29°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

N
Predominant senin
16°C
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 310.725 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team