Adriean Videanu: Voi pune la dispoziţia DIICOT toate informaţiile pe care le deţin

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, referitor la acuzaţia conform căreia ar fi subminat economia, a că va pune la dispoziția procurorilor DIICOT toate informațiile de care dispune pentru a-și demonstra nevinovăția.

”Decizia mea este de a pune toate informațiile pe care le am, pe care le știu, la dispoziția DIICOT pentru demonstrarea nevinovăției mele în acest caz. (…) Cât timp am deținut funcții publice nu am fost acuzat de corupție. Nu e nici în cazul de față. (…) Consider că decizia de oportunitate luată de guvern în acel moment, și nu de mine, a fost o decizie corectă”, a argumentat democat liberalul Adriean Videanu.

Fostul ministru al Economiei a fost interceptat de procurori în timp ce vorbea cu omul de afaceri Ioan Niculae. Interceptările telefonice apar în referatul procurorilor din dosarul în care cei doi sunt acuzaţi de subminarea economiei naționale.

Procurorii au interceptat negocieri între cei doi referitoare la modului în care Niculae putea obține gaz mai ieftin. Interagro nu avea voie să primească gaz mai ieftin, potrivit procurorilor, din cauza datorilor, nefiind eligibil. Pentru a schimba însă situația s-au dat mai multe ordine de ministru.

IOAN NICULAE: Alo!
ADRIEAN VIDEANU: Să nu uiţi să dai tu telefonul acela, te rog eu mult de tot.
IOAN NICULAE: L-am dat deja.
ADRIEAN VIDEANU: Da? Bine, ok.
IOAN NICULAE: Băi, vezi că nu a ieşit nici acum publicaţia aia.
ADRIEAN VIDEANU: Ştiu, ştiu, vorbim noi, nu…
IOAN NICULAE: Bine, bine.

SMS-URI între Ioan Niculae şi Adriean Videanu:

26.03.2009, ora 1240: Ioan Niculae: „am nevoie să vorbesc cu tine maxim 5 minute pentru a lua decizia corectă. Înţeleg că nici partea care depindea numai de tine nu s-a discutat. Aştept”; (mesajul era trimis în contextul discuţiilor privind subvenţionarea în colaborare cu Ministerul Agriculturii a agriculturii româneşti cu îngrăşăminte chimice);
7.07.2009, ora 1413: Ioan Niculae: „Problema care nu era rezolvată ieri nu este rezolvată nici azi şi cred că o luăm razna”;
14.10.2009, ora 1921: Ioan Niculae: „la agricultură părea că nu ai apucat să vorbeşti, dar au stabilit o nouă întâlnire pentru mâine dimineaţă. În rest, pare totul OK” – VIDEANU ADRIEAN: „am vorbit personal”;

Convorbire între fostul director Romgaz şi Adriean Videanu:

PITEIU MARCEL ADRIAN: Sub nicio formă nu mai putem da discoutul de 40 USD sau mărim preţul, altfel nu mai facem investiţiile.
ADRIEAN VIDEANU: Vii şi….
PITEIU MARCEL ADRIAN: Suntem aproape peste costuri cu dacă mergem tot anul. Nici nu l-am prins pentru la anul în buget.
ADRIEAN VIDEANU: Ok.
PITEIU MARCEL ADRIAN: Ar fi un dezastru.
ADRIEAN VIDEANU: Vii şi stăm de vorbă.
Cu toate acestea deşi au existat discuţii şi opoziţii din partea conducerii executive a SNGN ROMGAZ SA ministrul ADRIEAN VIDEANU a preferat să impună discoutul de 40 USD/mmc solicitat şi dorit de înv.IOAN NICULAE.

înv. PITEIU MARCEL ADRIAN: n-am de unde gaze, nu mai sunt….;
VIDEANU ADRIEAN: găsiţi o soluţie, cap roată, să tăiem la toţi, nu numai la unul. Vezi că…pentru unii mumă, pentru alţii ciumă….;
înv. PITEIU MARCEL ADRIAN: mumă ăia care plâng…;
VIDEANU ADRIEAN: taci din gură mă, că are dreptate, mă…;
înv. PITEIU MARCEL ADRIAN: eu nu cred, dar, mă rog….

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că se va informa şi ulterior se va pronunţa din punct de vedere al activităţii Guvernului, dar şi politic, privind cererea DIICOT de începere a urmării penale pentru Videanu şi Vosganian, el arătând că democrat-liberalul este un “bandit internaţional”, transmite AM PRESS.

Întrebat dacă se aşteaptă ca PNL să spună, din nou, că miniştrii liberali reprezintă o ţintă, Ponta a răspuns: “Păi, Videanu e liberal? Videanu e un bandit internaţional, nu liberal”.

El a arătat că se va pronunţa după ce se va informa asupra cererei DIICOT.

“Nu pot să comentez, pentru că nu mă pot informa. Mă informez, după aceea comentez. Dacă nu are legătură directă cu activitatea Guvernului, mă duc, mă informez, probabil că DIICOT va face public ce anume a constatat şi după aceea comentez. În cazul de faţă nu pot să vorbesc aşa după ce am citit prin presă. În mod sigur DIICOT va face azi, bănuiesc, toate precizările de rigoare şi după aceea mă pronunţ în ceea ce priveşte activitatea Guvernului sua politic. Altfel nu am ce să mă pronunţ”, a spus Ponta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.