Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ambasada SUA: Probabilitatea ca un cutremur MAJOR să se întâmple în România e ridicată!

Publicat: joi, 31 octombrie 2013

Probabilitatea ca un cutremur „major și devastator” să se petreacă în România este „ridicată”. Acesta este unul din avertismentele postate pe siteul Ambasadei SUA la București, cetățenii americani fiind puși în gardă în legătură cu acest subiect. Deși este o chestiune formulată la modul general, ea ar putea da de gândit. Iată câteva pasaje din avertismentul postat pe siteul Ambasadei SUA, tradus și publicat inițial de dcnews.ro:
„România prezintă riscuri și din cauza altor dezastre naturale sau provocate de om”.
„Vă încurajăm să vă gândiți bine la posibilele riscuri cu care dumneavoastră și familia dumneavoastră v-ați putea confrunta și să fiți pregătiți pentru orice fel de urgență care ar putea surveni”.
„România este situată într-o regiune seismică activă și are o istorie a cutremurelor devastatoare și mortale. Zona București a experimentat un număr de trepidații de diverse intensități și probabilitatea ca un cutremur major și distrugător să se întâmple este ridicată”.
„Consecințele unui asemenea dezastru vor varia mult în funcție de circumstanțele cutremurului și nimeni nu poate prezice cu certitudine ce condiții vor fi imediat după șocul intens”.
„Fiecare familie și companie ar trebui să-și dezvolte propriul plan de urgență, să-și alcătuiască propria trusă de supraviețuire și să se asigure că personalul și membrii familiei sunt puși în temă cu privire la procedurile de urgență și să ia precauții pentru a-și proteja siguranța personală, se arată pe site-ul reprezentanței diplomatice”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=17783

Publicat de la data oct. 31 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 august 2019, 18:06
 

ENE
Noros
34°C
18 km/h
Perceput de temperatură: 33°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 35%
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:30
Apus: 20:05
Prognoza 26 august 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Predominant senin
18°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.658 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team