Ambasada SUA: Probabilitatea ca un cutremur MAJOR să se întâmple în România e ridicată!

Probabilitatea ca un cutremur „major și devastator” să se petreacă în România este „ridicată”. Acesta este unul din avertismentele postate pe siteul Ambasadei SUA la București, cetățenii americani fiind puși în gardă în legătură cu acest subiect. Deși este o chestiune formulată la modul general, ea ar putea da de gândit. Iată câteva pasaje din avertismentul postat pe siteul Ambasadei SUA, tradus și publicat inițial de dcnews.ro:
„România prezintă riscuri și din cauza altor dezastre naturale sau provocate de om”.
„Vă încurajăm să vă gândiți bine la posibilele riscuri cu care dumneavoastră și familia dumneavoastră v-ați putea confrunta și să fiți pregătiți pentru orice fel de urgență care ar putea surveni”.
„România este situată într-o regiune seismică activă și are o istorie a cutremurelor devastatoare și mortale. Zona București a experimentat un număr de trepidații de diverse intensități și probabilitatea ca un cutremur major și distrugător să se întâmple este ridicată”.
„Consecințele unui asemenea dezastru vor varia mult în funcție de circumstanțele cutremurului și nimeni nu poate prezice cu certitudine ce condiții vor fi imediat după șocul intens”.
„Fiecare familie și companie ar trebui să-și dezvolte propriul plan de urgență, să-și alcătuiască propria trusă de supraviețuire și să se asigure că personalul și membrii familiei sunt puși în temă cu privire la procedurile de urgență și să ia precauții pentru a-și proteja siguranța personală, se arată pe site-ul reprezentanței diplomatice”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.