Au devenit egalii ălora "mici"! Steaua 0-4² Chelsea – Alin GRIGORE

După această partidă, cred că, în sfârşit, am văzut la ce nivel ne aflăm din punct de vedere fotbalistic, dar pentru a deranja pe alţii, pot spune că, în această seară “am participat doar pentru că am fost obligaţi” . Nu e o replică din capul meu, asta a spus managerul Stelei după înfrângerea celor de la Under 19, în faţa echipei similare a lui Chelsea, cu acelaşi scor, 0-4, ca la ăia “mari”.

MM a încercat să “dreagă busuiocul”, aşa cum o face mereu, şi a comparat golaverajul Stelei din acest moment, 0-7, cu semifinala de Champions League dintre Barcelona şi Byern Munchen, încheiată cu scorul general de 0-7. Lucrul la care nu s-a gândit el este că, Barcelona are mai mult de jumătate din echipă de la propria sa academie de copii şi juniori, pe când la Steaua nici nu mai există o asemenea academie. Nu mai spun că trebuie să ai un anumit IQ, destul de mic, pentru a face asemenea declaraţii, comparând Steaua cu Barcelona. Totuşi, la un aspect se aseamănă cele două, la culorile reprezentative, roşu şi albastru.

Din păcate, eu zic, readucându-i aminte “celui mai bun manager din ţară”, aşa cum se autoproclamase el, că acest meci a contat pentru grupele UEFA Champions League, competiţie în care nu te obligă nimeni să joci, din contră, eşti obligat să-ţi câştigi locul pentru a putea juca cu cele mai bune 32 de echipe ale Europei

Să vedem şi ascensiunea carierei celui mai bun jucător al partidei, după părerea mea, Andre Schurrle

schurrleOmul meciului a fost Andre Schurrle. Pentru că în România nu contează copiii şi juniorii, vreau să vă arăt cum cel care l-a umilit pe Georgievski a fost vândut cu o sumă fantastică, fiind crescut de FSV Mainz. Când actualul jucător al lui Chelsea a fost transferat la Bayern Leverkusen, acesta valora 11 milioane de lire sterline, la doar 20 de ani. Fireşte, un tânăr fotbalist român nu cred că va valora vreodată atât, însă, de ce nu se menţin echipele de juniori?

Oficialul roş-albaştrilor spunea despre academia pe care o înfiinţase Becali că era una fără rost şi că ar fi trebuit investiţii mai mari în antrenori, deoarece din cauza lor s-au pierdut jucători precum Iancu sau Alibec. Da, asta ar fi rezolvarea, investiţia în antrenori! Cum să nu accepte şpaga un antrenor care vine zi de zi la antrenamente, stă mai mult cu viitorii fotbalişti decât cu familia şi primeşte undeva la 600 lei, cu întârziere uneori? Cum să scoţi fotbalişti de calitate atunci când pui pe banca tehnică anumiţi antrenori, care, probabil, au probleme psihice şi sar să bată copiii? Acum va veni cineva cu exemplul lui Beckham când a fost lovit cu gheata în cap de Sir Alex Ferguson, însă aia e o excepţie la câteva milioane, iar o altă gheată miraculoasă ca cea dată de Ferguson, sau o altă gleznă fenomenală ca cea a lui Beckham sigur nu va exista în România.

Fără o academie serioasă, Steaua nu va deveni niciodată o echipă de nivel internaţional. Atâta timp cât un antrenor de juniori câştigă 600 lei, aşteptaţi-vă ca fotbaliştii produşi de el să aibă aceeaşi valoare. Nu spun că ar trebui plătiţi cu mii de euro, dar respectaţi-i!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.