Aurel V. Zgheran: Gabriela Szabó. Disproporție de valoare cu micul Dan

          Veste de ultimă oră: ostășimea românească a dreptății românești lucrează eficient din perspectiva analizei sale: a venit rândul uneia dintre cele mai valoroase atlete mondiale a tuturor timpurilor să fie răsplătită cu un dosar penal…!

          Primarul general al Capitalei, curatul ca lacrima, cum nici el nu se crede, competentul ca genialitatea însăși, cum nici în glumă nu poate fi bănuit, Nicușor Dan, înțeleptul și dreptul, harnicul și făurarul din propriile-i eresuri, a anunțat DNA că îl va sesiza în legătură cu o anume descoperire a secolului: nereguli la Clubul Sportiv Municipal (CSM) București, datând din perioada 2017-2022, și care ar fi ieșit la iveală în urma unei verificări a Corpului de Control.

          Până atunci și după, totul ar fi decurs în deplină și curată legalitate, dar cât timp atleta fenomenală Gabriela Szabó, fostă Ministru al Tineretului și Sportului în Guvernul Ponta, din 5 martie 2014 până pe 17 noiembrie 2015, apoi, din 2017 până în 2022 fost director general al Clubului Sportiv Municipal București, a coordonat administrativ această instituție sportivă bucureșteană prestigioasă, s-ar fi comis grave fraude, mai exact, spune primarul useristo liberal, s-ar fi acordat prime în valoare totală de 1 076 330 de lei unor angajați care n-ar fi avut acest drept.

          Așadar, totul lucește la Primăria Capitalei, toate primăriile de sector funcționează exemplar, inclusiv la Sectorul 1, unde s-a votat ca la balamuc, doar admirabila sportivă de glorie a atletismului românesc Gabriela Szabó aruncă în penumbre penale tot ce altminteri s-ar fi putut clădi sub administrație useristo liberală ireproșabilă…!

          Iată capetele de acuzare ale micului Dan cel pasiv în centrul propriilor scandaluri și incompetențe interminabile, dar cu grandomanie de păun desăvârșitor de justiție premergătoare judecății, în speța ce o privește pe Gabriela Szabó – în marea înțelepciune a primarului cu zulufi zburliți, acuzarea adversarilor lui închipuiți ori activi este netedă și iremediabilă, dar acuzațiile ce-l privesc pe el și co-părtași au drumul serpentinat și duc în fundătură; prezumția de nevinovăție este nulă în dreptul celorlalți, în cazul său și al celor de partea sa, prezumția de vinovăție este eternă…!

          Să vedem cu ce o acuză pe cea căreia nici nu ar trebui să îi treacă prin față micul Nicușor Dan, culcat mărunt și trezit complicat, venit nimeni și ajuns primar buimac:

          „În anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1 076 330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

          O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190 965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM Gabriela Szabó, tot sub formă de primă.

          Totodată, Corpul de Control a identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabó a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor.

          Pe lângă aceste probleme, s-a constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.

          Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2 928 065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații. La acestea se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1 722 852 de lei (până la acest moment).

          De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate.

          În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare”.

        Câtă coerență și rigoare…! I s-a întins părul pe creștet micului Dan, întocmind strategii matematizate de înfundare a unei persoane vinovate în mintea lui creață, fără vină stabilită de judecător. Ce nevoie-ar mai avea micul Dan de judecător câtă vreme crede și este lăsat să creadă, ca și marea de două ori cât el, Clotilde, că se poate și fără.

         Despre Clotilde nu se gândește cine trebuie să se gândească la faptul că este nocivă, și e menținută ca gunoaiele nemăturate ale sectorului, dar despre sportiva cunoscută, admirată și prețuită în lumea întreagă are grijă micul Dan să zvonească fantezii grotești, maculându-i imaginea în fața celor seduși și extaziați de zvonuri scandaloase.

        Se aduc în discuția publică povești useristo-liberale în cascadă. Micul Dan n-a mai așteptat judecata, a deliberat el, dând-o afară din funcție, la data de 3 mai 2022, pe Gabriela Szabó, care chiar și numai prin celebritatea sa aducea un prestigiu benefic Clubului Sportiv Municipal București, în contrapondere cu micul primar care prin valoarea lui închipuită aduce Capitalei notorietatea unui reper a cum nu trebuie să fie un edil de această anvergură responsabilă.

         Să vedem motivările matematicianului eșuat într-o funcție prea înaltă pentru el la o instituție în care chiar și învestirea cu funcția de portar ar fi host hazardată în ce îl privește:

          „Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabó, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi.

        Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară.

          Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive). (…)

          Precizez că am toată prețuirea pentru performanțele sportive ale Gabrielei Szabó, dar decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București.”

           Dreptul la replică al uneia dintre cele mai merituase sportive ale lumii este condiția primordială a unei voite și necesare separări de caracterul reprimabil al micului Dan. Iată-l:

          „Am observat în spațiul public, respectiv pe rețeaua de socializare FB, anunțul domnului Primar Nicușor Dan în ce privește schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin «detașarea» mea. Fără a exista o bază documentară (sic!), decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar «din interior» (al clubului). Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele.

          Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfășurarea acestei proceduri, bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia. Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului.”

          Suntem la final de an 2022, timp al unor orizonturi mondiale lugubre, începute de trei ani cu pandemia și profiturile adiacente cinice, tâlhărești, prelungite cu aceeași pandemie despre care cu cât auzim mai mult cu atât înțelegem mai puțin și cu războiul de la hotar, ce pune lumea în primejdie neînchipuit de mare…! La noi în țară, în această țară ce putea fi măcar cu puțin mai frumoasă, mai bogată și mai liniștită în zilele de pe urmă, ca să ne bucurăm că ne-am nimerit să o locuim, dacă nu avem încă, din loc în loc, măcar câte un mic, mărunțel Dan de la primărie, îl vom avea mai devreme sau mai târziu, de parcă l-am căta cu lumânarea.

          Cel de la București își face și el de treabă, sărmanul, sau mai bine zis își ridică la înălțimea de virtute prostiile și netrebniciile ce l-au catapultat în politică printr-un viteaz curent politic scos din țâțâni și se agață de oamenii de valoare ai neamului românesc, precum liliacul de capra clopotului de la cimitirul bântuit de moroi! Nu-și mai vede capul de treabă micul Dan, dar, după ce și-a bătut joc și de Alexandru Arșinel a luat-o în colimator și pe cea care a fost o săgeată a pistelor cu zgură de pe arenele gazonate ale lumii, Gabriela Szabó.

          Un om cinstit și capabil de a dimensiona din perspectiva propriei înțelegeri și a capacității sale de a prețui valoarea, talentul, munca, perseverența, performanța, s-ar cutremura de respect și admirație rostind numele Gabriela Szabó!

          Marea noastră sportivă a adus o strălucitoare faimă atletismului românesc în lume, timp de opt ani, din 1994 până în 2002. Odiseea sa sportivă fulminantă a înmarmorat legenda atletismului românesc în frumoasele și eternele legende ale luptei sportive victorioase.

          În anul 1995, la Barcelona, la vârsta de 19 ani și câteva luni, atleta Gabriela Szabó a devenit cea mai tânără campioană mondială în sală și prima româncă medaliată cu aur la o ediție a Mondialelor de atletism.
A fost prima campioană olimpică româncă la semifond, cucerind medalia de aur la 5000 m, la Jocurile Olimpice de la Sydney, în anul 2000, stabilind un nou record olimpic, nedoborât până astăzi; de asemenea, a cucerit două medalii, în două probe diferite – aur la 5000 m, și bronz la 1500 m, în cadrul aceleiași ediții a Jocurilor Olimpice.
A doborât trei recorduri mondiale în sală, la 2000 m (în 1998), la 5000 m (în 1999) și la 3000 m (în 2001); a stabilit un nou record european în aer liber, la 3000 m (în 2002).
În 1998 a devenit singura sportivă din lume care într-un singur an a obținut cea mai bună perfomanță mondială la cinci probe: 1500 m, o milă, 2000 m, 3000 m, 5000 m.
În 1999, când a fost desemnată „Atleta Anului” de IAAF (Forul Atletic Internațional) și „Sportiva Anului în lume”, de APSM (Asociația Presei Sportive Mondiale), a cucerit trei titluri mondiale în trei probe diferite, la 5000 m în aer liber, la Sevilla, la 1500 m și 3000 m în sală, la Maebashi. Tot în 1999 a câștigat turneul Golden League alături de Wilson Kipketer, danezul originar din Kenya, cu care a împărțit premiul cel mare – 50 kg de aur.
De zece ori consecutiv a fost desemnată cea mai bună atletă din România.


În februarie 2004, fascinanta sportivă atletă, Gabriela Szabó și-a anuntat retragerea din activitatea competițională. După retragere a fost numită secretar federal pe probleme de marketing și dezvoltare în cadrul Federației Române de Atletism (FRA) și ca vicepreședinte al aceluiași for, iar ulterior a deținut funcțiile numite mai sus, în Guvern și la conducerea CSM București.
I s-a decernat titlul de cetățean de onoare al orașelor Bistrița, Cluj Napoca și București.Pentru întreaga activitate  sportivă a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, i-a fost conferit Ordinul național „Serviciul Credincios”, în grad de comandor, iar din partea Comitetului Olimpic și Sportiv a primit „Colanul Olimpic”.

          Ce a făcut de o viață, micul Dan?! Nimic decât gălăgie: a promis, a lansat slogane, a defăimat, a amenințat…, dar sub ochii lui Bucureștiul se părăginește, iar oamenii de valoare fie părăsesc de bunăvoie posturile importante, de sub administrația primăriei generale, fie sunt dați afară. Micul Dan și marea Clotilde, oameni foarte conflictuali, foarte leneși și foarte incompetenți, aceasta, de fapt, au făcut fac și vor face pe un teren netezit pentru ei…!

          Iată cine se găsește să acuze pe inegalabila noastră sportivă pe care o laurează planeta…!

    
 
 

Comments

comments

One thought on “Aurel V. Zgheran: Gabriela Szabó. Disproporție de valoare cu micul Dan

  • 23 noiembrie 2022 la 9:08
    Legătură permanentă

    Erată: la paragraful cinci, cuvântul al treilea de la dreapta la stânga se va citi „nevinovăție”, în loc de „vinovăție”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.