Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Bosch, GS Yuasa şi Mitsubishi Corporation lucrează la o nouă generaţie de acumulatori litiu-ion

Publicat: duminică, 25 august 2013

Robert Bosch GmbH şi companiile japoneze GS Yuasa International Ltd., cu sediul la Kyoto, şi Mitsubishi Corporation, cu sediul la Tokyo, au convenit să conlucreze pentru dezvoltarea următoarei generaţii de acumulatori litiu-ion de înaltă performanţă. Aceşti acumulatori sunt de o importanţă majoră pentru viitoarele forme ale mobilităţii, cum ar fi autovehiculele hibride plug-in sau complet electrice. Companiile intenţionează să utilizeze managementul avansat al celulelor acumulatorilor şi progresul din domeniul electrochimiei şi al materialelor pentru a spori în mod semnificativ cantitatea de energie stocată. Acest lucru va reduce greutatea şi cerinţele de spaţiu şi va spori autonomia de funcţionare a autovehiculelor electrice.

Cele trei companii intenţionează să înfiinţeze o societate mixtă pentru a desfăşura activităţile comune de cercetare şi dezvoltare şi pentru a susţine companiile mamă în domeniul vânzărilor şi al marketingului. Începerea operaţiunilor a fost stabilită pentru prima parte a anului 2014. Sediul central al societăţii mixte va fi la Stuttgart, în Germania. Pentru înfiinţarea societăţii mixte va fi necesară obţinerea aprobării autorităţilor antitrust.

Bosch va deţine 50 la sută din acţiunile societăţii mixte, iar GS Yuasa şi Mitsubishi Corporation vor deţine câte 25 la sută. Componenţa consiliului de administraţie şi a consiliului de supraveghere va reflecta aceste participaţii.

Bosch va contribui prin cunoştinţele sale de specialitate la procesele de producţie şi la managementul calităţii pentru producţia de serie a produselor complexe. Datorită competenţelor sale în domeniul acumulatorilor şi al sistemelor de gestionare a acestora, compania Bosch este specializată în monitorizarea şi controlul celulelor de acumulatori şi al sistemelor complete de acumulatori, precum şi în integrarea acestora în cadrul autovehiculelor. În plus, Bosch va susţine aceste activităţi comune prin intermediul întregului său portofoliu de componente pentru electromobilitate.

GS Yuasa va contribui cu vasta sa experienţă în domeniul producţiei de celule de acumulatori litiu-ion, a căror înaltă densitate de energie asigură o autonomie mai mare, precum şi cu experienţa în domeniul sistemelor de materiale şi al electrochimiei. În calitate de producător renumit de celule pentru acumulatorii litiu-ion, atât pentru autovehicule, cât şi pentru alte utilizări, GS Yuasa are o echipă puternică de inginerie şi linii de producţie moderne, cu un nivel înalt de automatizare.

Mitsubishi Corporation îşi va aduce contribuţia prin reţeaua sa internaţională de marketing şi experienţa de întreprindere integrată la nivel global. Aceasta îşi va utiliza punctele forte prin construirea lanţurilor de valori la nivel global, acoperind resursele naturale, materialele şi vânzările şi va utiliza sinergia acestora pentru a asigura progresul afacerii.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12642

Publicat de la data aug. 25 2013. Categorii CALEIDOSCOP.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 octombrie 2019, 23:53
 

NNE
Senin
13°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:31
Apus: 18:31
Prognoza 17 octombrie 2019
Zi
 

ESE
Înnourat
22°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.236 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team