Câtă apă este necesară pentru a fabrica un hamburger?

Următoarea dată când te opreşti la un restaurant pentru a mânca ceva rapid, gândeşte-te la următorul lucru: a fost nevoie de aproape 2400 de litri de apă pentru a face hamburgerul pe care îl mănânci, halba ta de bere a avut nevoie de 75 de litri de apă, iar  blugii şi tricoul tău “au băut” cam 4600 de litri, adică 1900 şi respectiv 2700 de litri.

În total: Aproximativ 7200 de litri de apă, iar acest rezultat este fără garnitura de cartofi pai, relatează Emily Gertz pentru Ensia.com.

Aceste cantităţi reprezintă “amprenta de apă” a fiecărui produs: cantitatea totală de apă dulce folosită în procesul de fabricaţie, utilizată inclusiv în producerea ingredientelor. Pentru multe produse, nu a existat nici o preocupare pentru a menţine această amprentă la un nivel scăzut, deoarece “apa este ieftină şi există din belşug.

Detalii pe Financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.