Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cea mai râvnită colecţie de motociclete, expusă la „Dosar România” de la TVR 1

Publicat: sâmbătă, 07 decembrie 2019

Cea mai mare colecţie de motociclete din România, unica din Europa de Est, se află într-un sat din Suceava şi îi aparţine unui bucovinean total dedicat pasiunii sale din copilărie,  motocicletele.

În reportajul Cristinei Ţilică de la „Dosar România”, aflăm întreaga ei poveste. Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

Cea mai mare colecţie de motociclete din România, unica din Europa de Est, se află într-un sat din Suceava, la Horodnic de Jos şi îi aparţine lui Alexandru Şcheul, un bucovinean dedicat trup şi suflet pasiunii sale din copilărie, motocicletele. Cristina Ţilică,  realizator, ne dezvăluie secretele acestei colecţii de motoare la Dosar România de la TVR 1.

Vedem reportajul sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 21.00.

Alexandru Şcheul a reuşit, după 15 ani de muncă, să deschidă o expoziţie la vizitarea căreia, mulţi dintre pasionaţii de motoare înghit în sec. Expo Moto Bucovina a devenit una dintre cele mai râvnite colecţii de motociclete din Europa.

În colecţie sunt peste 115 motociclete, fabricate în fostul bloc comunist, dar nu numai.

Fiind pasionat de mecanică, Alexandru Şcheul şi-a recondiţionat singur, în primii 10 ani, toate motocicletele, iar acestea au devenit,  în timp, bijuterii pe două roţi! Toate sunt în stare de bună funcţionare.

Cele câteva mormane de fier de altădată redau acum strălucirea de odinioară şi emoţia copleşitoare a celor care vin să le vadă.

Fără îndoială, motocicleta noastră naţională poate fi considerată Mobra.

Cunoscuta motocicletă românească a fost lansată în 1971 şi a rezistat până în 1994, când ultimul exemplar  a ieşit de pe uşa fabricii la fel ca predecesoarele, motoretele Carpaţi. Ambele  se asamblau în aceeaşi uzină „6 martie” Tohan din Zărneşti, Braşov.

 

 

Toate motocicletele recondiţionate de Alexandru Şcheul arată ca noi. Şi fiecare are cel puţin câte o poveste.

De multe ori, colecţionarul a fost nevoit să cumpere trei motociclete  vechi pentru a face una singură. Astfel, unele dintre motocicletele expoziţiei au chiar trei poveşti de viaţă.

Multe dintre motocicletele româneşti din colecţia lui Alexandru Şcheul poartă amprenta vieţii trăite de români sub dictatura lui Nicolae Ceauşescu şi a partidului comunist, partid care punea pe ultimul loc bunăstarea cetăţenilor săi.

Din acea perioadă păstrăm şi amintirea că românii economiseau benzina ani la rând şi păstrau canistrele pe balcon pentru a putea călători prin ţară.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=112228

Publicat de la data dec. 7 2019. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

28 mai 2020, 11:36
 

N
Soare
17°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 59%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 5:36
Apus: 20:50
Prognoza 29 mai 2020
Zi
 

NV
Parţial însorit cu furtună
22°C
Vânt: 4 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

VSV
Parţial înnourat cu precipitaţii
11°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 27-05-2020 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ   Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00 Fenomene vizate: manifestări […]

Loto

Horoscop

  • 298.948 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team