Celebru jurnalist David Frost a decedat la vârsta de 74 de ani

Sir David Frost, jurnalist, realizator de televiziune şi scriitor, celebru pentru interviurile sale cu personalităţi ale lumii politice, a murit sâmbătă, la vârsta de 74 de ani, în urma unui posibil infarct.

Sir David Frost se afla la bordul navei de croazieră Queen Elizabeth, când se pare că a suferit un infarct care i-a fost fatal, informează România Liberă, în ediţia sa electronică.

Premierul britanic David Cameron şi-a exprimat regretul la aflarea veştii despre decesul lui David Frost, pe care l-a numit „prieten şi realizator de interviuri de temut”.

Pe lângă activitatea sa jurnalistică, ce s-a întins pe parcursul a cinci decenii, David Frost a devenit celebru la nivel internaţional şi pentru numeroasele sale interviuri realizate cu şefi de state şi nume mari ale politicii mondiale.

Conform Realitatea TV, Frost a fost singurul jurnalist care a reuşit să intervieveze opt premieri britanici, între anii 1964 şi 2010 (Harold Wilson, Edward Heath, James Callaghan, Margaret Thatcher, John Major, Tony Blair, Gordon Brown şi David Cameron) şi şapte preşedinţi americani, între anii 1969 şi 2008 (Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H. W. Bush, Bill Clinton şi George W. Bush).

De asemenea, a fost ultimul jurnalist care l-a intervievat pe Mohammad Reza Pahlavi, ultimul şah al Iranului.

Celebrele interviuri ale sale cu Nixon au stat la baza unei prducţii cinematografice pentru marele ecran, cu Michael Sheen în rolul lui David Frost şi Frank Langella în rolul lui Richard Nixon.
Filmul regizat de Ron Howard a fost lansat în 2008 şi a fost nominalizat la premiile Globul de Aur, BAFTA şi Oscar.
De-a lungul existenţei sale, David Frost a primit numeroase distincţii, printre care un Emmy pentru întreaga carieră. A fost membru al Academiei de film şi televiziune din Marea Britanie (BAFTA) şi a fost înobilat, în 1970, cu titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.