Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cine-i imbecilul care scrie această porcărie?

Publicat: vineri, 06 iulie 2018

Muzeul Pietrei din Sângeru, pe care l-am creat în ani și ani de muncă și iubire de țăranii mei cioplitori în piatră, unul dintre ei fiind ”francezul” Brâncuși, figurează pe harta Google, ca ”Permanent închis”. Ca să afle tot universul e scris în engleză. Cine mă-sa face, de ani și ani, porcăria asta, pe care o corectăm prin reclamații și iar revine, ciclic, obsedant, batjocoritor?

Ieri au venit doi tineri din București să vadă, de afară măcar, Muzeul. Le-am istorisit povestea fiecărei pietre, au întârziat la expoziții, au pozat ce au găsit interesant pentru ei. Ce bine că am venit! – a zis fata. Pe internet scrie că este permanent închis. Unde scrie?- întreb. A atins telefonul ei mobil și mi-a arătat. Așa era.

Cineva a încercat, ieri, să corecteze minciuna, scriind – am crezut că unde trebuie – că Muzeul Pietrei din Sângeru e deschis în toate zilele. Azi am accesat și eu – care stau mai tot timpul la Sângeru, iar Muzeul e liber la vizite, fără taxă, pentru oricine, – ”Muzeul Pietrei”. E găsit scris pe burtă, cu roșu, ”Permanently closed”. Eu care povestesc oricui și răspund cu drag întrebărilor, fie zori sau seara târziu, fie că-s obosit, oamenilor veniți să-l vadă, mă simt insultat, sabotat. Cine are interesul s-o facă?

Anul trecut m-a sunat o duduie de la nu știu ce minister și m-a întrebat câți vizitatori vin la Muzeul Pietrei? Nu știu, că nu-i inventariem, am zis și nici nu mă interesează. Păi câte bilete vindeți? Duduie, zic, e un dar al meu pentru poporul român. Dumneavoastră aveți o noapte cu intrare gratuită. La mine așa e mereu. Scrie pe poartă, pe primărie, în presă, că intrarea e liberă, pozatul e liber, eu sunt gratis la dispoziția vizitatorilor, cerul de deasupra are păsări care zboară liber, iar pietrele sunt păsări care șed în curțile mele pentru un mic popas de o veșnicie și se lasă mângâiate fără preț de pipăit. Să fi înțeles nerod fata aia oficială că dacă muzeul, fiind al poporului, înseamnă că e mereu închis? Dumnezeule!

Doi bucureșteni veniseră să-l vadă de la poartă și să se uite peste ziduri. S-au mirat găsindu-l deschis. Păcat pentru oamenii care cred minciuna care stă scrisă jegos pe telefoane, calculatoare și hărți electronice! Oribil, aș zice! Informația în țara mea e mânjită cu scârnă, ca politica și ca multe altele.

Lucian Avramescu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=100419

Publicat de la data iul. 6 2018. Categorii COLȚUL OPINIILOR, LUCIAN AVRAMESCU, Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

31 mai 2020, 7:54
 

V
Soare
11°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 5:34
Apus: 20:53
Prognoza 1 iunie 2020
Zi
 

S
Parţial însorit cu furtună
21°C
Vânt: 7 km/h S
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NNE
Ploaie
11°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 31-05-2020 Ora : 5 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 05:45 si 09:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 27-05-2020 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ   Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00 Fenomene vizate: manifestări […]

Loto

Horoscop

  • 299.637 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team